Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Burić i HRT okupili vrhunske stručnjake i snimaju novi povijesni spektakl

Doba uskoka
Foto: Doba uskoka
1/3
12.12.2019.
u 19:02

Senjski gusari, jedni od prvih gerilaca, bili su strah i trepet Jadrana, a umijećem ratovanja trn u oku Mlečana i gospara

U srijedu navečer premijerno je prikazan, novi povijesno-dokumentarni film Božidara Domagoja Burića “Doba uskoka” u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Unatoč nezgodnom terminu u vrijeme odlučujuće utakmice Dinama za ostanak u Europi, dvorana za prikazivanje u Hotelu Esplanade gdje se održava NEM Zagreb, događaj koji okuplja utjecajne ljude televizijsog biznisa, bila je vrlo solidno popunjena te je nakon uvodnog obraćanja ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i najavnog spota te kuće, prvi put prikazan film na kojem je Burić radio posljednje četiri godine.

Tko se priključi - nema van

– Iako sam povjesničar, moram priznati kako o uskocima nisam znao previše pa sam se istraživanju njihova doba doista posvetio. Četiri godine proteklo je od prve ideje o snimanju, na samu produkciju potrošeno je dvije i pol godine. Ovo što ste vidjeli večeras cjelovečernji je film, ali ste isto tako vidjeli da je podijeljen u četiri poglavlja. Ona će, svako za sebe, biti epizode četverodijelne serije. Kada će se film ili serija prikazati, bolje od mene znaju na HRT-u, no vjerujem da će to biti uskoro iako ovo što ste vidjeli traži još neke manje dorade, rekao je Burić u razgovoru nakon prikazivanja svojeg novog uratka koji je nazvao umjetničko-dokumentarnim. Takvi su, uostalom, bili i njegovi raniji serijali “Republika” i “Hrvatski kraljevi” koji su iznimno dobro primljeni i vani, te su rado gledani unatoč domaćoj skepsi na koju je Burić i podsjetio.

>> Cijeli razgovor pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> U Europskoj uniji još nije riješeno sedam graničnih sporova

>> Iz drugog stupa uzeli 40.000 kuna odmah, ostatak im ide kroz mirovinu

>> U KTC-u i Pevecu sva četiri blagdana neradna

>> Trump želi zaustaviti Putinov plinovod za EU, Merkel ogorčena

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Elliwela
Elliwela
00:09 13.12.2019.

Znaš li gdje mogu naći ženu za jednu noć? Idite na > > > www.BredHot.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije