Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Staljin nije prošao

Moćna oružja dobila su imena: Evo kako će se zvati laser i nuklearni projektil

Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
23.03.2018.
u 15:21

Netko je predložio i Staljina, ali to nije prošlo u uži izbor

Rusija je danas objavila nazive za novu generaciju nuklearnih projektila koje predsjednik Vladimir Putin naziva nepobjedivim, nakon javnog glasanja u kojem je sudjelovalo sedam milijuna ljudi. 

Tako će novi nuklearni krstareći projektil, o kojem je Putin u nedavnom obraćanju naciji kazao da može pogoditi svaki kutak svijeta i probiti američki raketni štit, dobiti naziv Burevjesnik, što je ruski naziv za albatrosa, ali simbolično je i vjesnik revolucije. 

Novi vojni laser zvat će se Peresvet po ruskom srednjovjekovnom redovniku ratniku Aleksandru Peresvetu koji je vojevao protiv Mongola u 14. stoljeću.

Izabrano ime za podvodni nuklearni dron nešto je konvencionalnije - Posjedon, po grčkom bogu mora, što je ipak izazvalo i neke primjedbe jer ime nije rusko.

Glasanje je organiziralo rusko ministarstvo obrane, a odazvalo mu se sedam milijuna ljudi. 

Netko je predložio i Staljina, ali to nije prošlo u uži izbor. 

Ovo je 10 najmoćnijih vojnih zrakoplova današnjice:

Vladimir Putin
1/10
Ključne riječi

Komentara 17

SS
sokac sa drave
17:24 23.03.2018.

Marsovac ti mozda zivis na Jupiteru,pa glad je kod nas u Hrvatskoj objeduje se iz kanti za smece.Ova vlada je obecala da ce nesto po tom pitanju rijesiti.Kazu kante ce biti redovno oprane da mozemo jesti kao ljudi.

Avatar slaven00
slaven00
15:30 23.03.2018.

Ovaj VL je kao index, prekopiran i preveden na desno :)

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:59 23.03.2018.

hahahahaha mogla se jedna nazvat po nebeskoj braći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije