Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U SABORU

Podignuta optužnica protiv Bunjca zbog prijetnji: 'Kunem ti se, nećeš živ izaći'

Sukob u Saboru - Bunjac prijetio stražarima
Foto: Screenshot
1/6
27.04.2020.
u 18:12

Bunjca se tereti i da je drugom stražaru, koji je priskočio u pomoć zapovjedniku straže prilikom intervencije, zaprijetio da neće živ izaći i da će ga razbiti, te im rekao da ga se obojica čuvaju ako ga vani sretnu.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Branimira Bunjca kojeg se tereti za pokušaj prisile prema službenoj osobi. 

U incidentu koji se dogodio 5. travnja prošle godine, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora Ivanu Pernaru, a Bunjac je ubrzo izgubio živce. 

Nakon što je izbacio Pernara, Brkić je opomenu dao i Bunjcu koji ga je prozvao za povredu Poslovnika jer je ''kukavički poslao stražu da izbaci Pernara''.

– Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami – rekao mu je Bunjac.

Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: “Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?”

VIDEO: Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora, Bunjac prijetio stražarima 

 – Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš! Majmune jedan – galamio je na stražu koja je iznosila Pernara, a ubrzo se počeo i naguravati sa stražarima.

Zbog toga je indicenta Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv Bunjca zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Podignutom optužnicom Bunjca se tereti da je kao zastupnik u Hrvatskom saboru 5. travnja 2019. oko 00.15 sati u Zagrebu, u prostoru Hrvatskog sabora na Trgu sv. Marka,  zapovjednika Straže Hrvatskog sabora fizički pokušao spriječiti u obavljanju službene radnje koju je poduzeo kako bi iz sabornice udaljio jednog saborskog zastupnika.

Bunjca se tereti i da je drugom stražaru, koji je priskočio u pomoć zapovjedniku straže prilikom intervencije, zaprijetio da neće živ izaći i da će ga razbiti, te im rekao da ga se obojica čuvaju ako ga vani sretnu.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
karlodrago
18:39 27.04.2020.

U kakoj je bio stranci tako se i ponašao ali ipak odgovarat će za prijetnje.

GE
george34
18:52 27.04.2020.

Najvise mrzim nasilnike, pogotovo kompleksaske obiteljske nasilnike.

IP
ISKRENI_PARTIZAN
19:10 27.04.2020.

Mi nismo demokratska zemlja, u slobodnoj demokratskoj državi čovjek ne može biti proganjan zakonom zbog riječi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije