Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Saboru

Sindikat policije: Bunjac je prostački i primitivno vrijeđao! HNS podnosi kaznenu prijavu

Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
05.04.2019.
u 17:12

Pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža...), naglasili su iz sindikata.

Sindikat policije Hrvatske reagirao je nakon incidenta koji se dogodio u Saboru, a tijekom kojeg je zastupnik Živog zida Branimir Bunjac vrijeđao djelatnike saborske straže dok su iznosili njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara.

Priopćenje sindikata policije prenosimo u cijelosti: 

- U povodu incidenta u kojem su naši članovi, djelatnici saborske straže, na izrazito grub način vrijeđani i omalovažavani, a jedan od njih je i bio izložen prijetnjama smrću, zahtjevamo da počinitelj snosi punu moralnu i kaznenu odgovornost.

Video - Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora

 

Naime, saborski zastupnik Branimir Bunjac uputio je pripadnicima saborske straže krajnje neprimjerene epitete i uvrede dok su obavljali svoj posao održavanja reda u sabornici, a nakon toga i iznio izrazito neugodnu i ružnu prijetnju.

Navedeni čin tim je teži jer je očito da saborski zastupnik istupa iz pozicije moći javnosti poznatog i utjecajnog saborskog zastupnika, dok je svoju prijetnju uputio saborskom službeniku, koji se tamo zatekao u obavljanju svoje dužnosti. Članovi našeg sindikata i svi ostali policajci i drugi državni službenici koji u opisu svojih dužnosti imaju zaštitu pravnog poretka i očuvanje javnog reda i mira navikli su da ih praktički nekažnjeno vrijeđaju počinitelji raznih kaznenih djela, alkoholičari i narkomani pod utjecajem opojnih sredstava, osobe antisocijalnog ponašanja, a sada tom popisu nažalost treba dodati i saborske zastupnike.

Duboko nas žalosti činjenica da je saborski zastupnik odlučio na takav prostački i primitivan način uputiti prijetnje našem kolegi, a nakon toga se još odbio ispričati, te osobe zadužene za održavanje reda i mira u sabornici proglasio napadačima i agresorima. Na taj je način Hrvatski Sabor od zakonodavnog tijela pretvorio u izvor bezakonja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ovim putem pred cjelokupnom javnošću pozivamo državne institucije da zaštite prava i dignitet svih državnih službenika (policija, pravosudna policija, carina, saborska straža...). Od institucija tražimo utvrđivanje potencijalne kaznene odgovornosti i sve daljnje potrebne korake, uz poduzimanje mjera i radnji propisanih zakonom - priopćili su iz sindikata.

HNS podnosi kaznenu prijavu

Dodajmo i kako je Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati najavila da će podnijet kaznenu prijavu protiv Bunjca, jer je tijekom sjednice fizički nasrnuo na zaposlenika saborske straže te mu prijetio smrću.

- U ovom trenutku pravna služba priprema dokumentaciju te će DORH-u podnijeti prijavu u najkraćem mogućem roku. Živi zid ponovno je dokazao da su njihovi zastupnici ništa više od populista opasnih namjera, koji su ovakvim prijetnjama još jednom pokazali svoje pravo lice - priopćili su iz stranke te dodali:

- U HNS-u kao liberalnoj stranci protivimo se bilo kojem obliku represije, ali nećemo tolerirati nasilje i prijetnje te ćemo zastupniku opasnih namjera odgovoriti njegovim alatom – kaznenom prijavom, vjerujući da će zastupniku Živog zida biti skinut saborski imunitet, da će biti propisno sankcioniran te da se ovakvi događaji više nikad neće ponoviti.

Komentara 97

Avatar toxic alien
toxic alien
17:19 05.04.2019.

Ne daj Boze da je netko iz HDZ-a ili nekih "desnih" stranaka ovako prijetio u Saboru... Antifa mafija bi se digla na zadnje noge, bilo bi barem 500 komentara ispunjenih otrovom i mrznjom...

PR
prajdali100
17:01 05.04.2019.

Sinčić, Pernar, Bunjac....to nije u stanju voditi prosječan haustor !!! Ali ti tipovi sjede u Saboru i mlate praznu slamu.I gle čuda , još su za to plaćeni.Pljuc.

PR
Princeza
17:15 05.04.2019.

Ostavka!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije