Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI POVEĆANJE

Bulj: Plaće prosvjetara u Dalmaciji moraju biti iste kao i u Zagrebu

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/5
14.09.2019.
u 08:27

Župan Blaženko Boban je rekao da se nada rješenju između Vlade i sindikalista, a ako do njega ne dođe, tek će se tad moći razmišljati o pitanju koje je postavio Miro Bulj

Miro Bulj (Most) zatražio je od splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, ukoliko Vlada i sindikati ne postignu sporazum o povećanju plaća, da prosvjetnim radnicima u školama čiji je osnivač Splitsko-dalmatinska županija traženo povećanje isplati Županija.

- Gradonačelnik Zagreba kaže da će Zagreb učiteljima povećati plaće 17 posto, ako to Vlada ne učini. Smatram da ne postoji niti jedan razlog da plaće učitelja i nastavnika koji rade u našoj Županiji, znači u Dalmatinskoj zagori, otocima bude manja nego što će imati njihove kolege u Zagrebu, naravno ako Vlada ne ispuni zahtjev koji se traži na razini cijele Hrvatske. Moj prijedlog je da ako se ne postigne dogovor između sindikata I Vlade, da naša Županija kao osnivač većine škola poveća plaće našim učiteljima i nastavnicima. Smatram ovo razumnim prijedlogom jer je bitno zadržati naše ljude, a ne ih dodatno diskriminirati. Pitanje je jasno, hoće li plaće prosvjetara u Dalmaciji biti iste kao I u Zagrebu? - rekao je Miro Bulj na aktualnom satu Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Blaženko Boban je rekao da se nada rješenju između Vlade i sindikalista, a ako do njega ne dođe, tek će se tad moći razmišljati o pitanju koje je postavio Miro Bulj.

VIDEO Most u Velikoj Gorici prikupljao potpise za incijativu Vodu u Ustav

Komentara 3

VO
vorda400
10:04 14.09.2019.

Kad budete plaćali isti porez i prirez onda bi mogli tražiti iste plaće

AN
anabanana
13:23 14.09.2019.

Bandić ne planira povisiti plaće svim zagrebačkim učiteljima, nego samo onima koji rade u produženom boravku i čije plaće isplaćuje Grad Zagrwb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije