Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most skuplja potpise
Povratak na članak

Bulj: Naše pitke vode ugrožavaju postupci koji su već na razini ekocida

Most skuplja potpise u Saboru za promjenu Ustava kako bi se zaštitilo ljudsko pravo na pitku vodu. Promjenom koju predlažu jamči se ustavno pravo na čistu i pitku vodu svakom pojedincu, što je, naglašavaju, civilizacijska obveza našeg društva

Komentari 13

Avatar southman
southman
12:37 17.06.2019.

Kad se Bulj zadnji put napio vode ?? Možda u predškolskom stadiju !?

VL
DU
Deleted user
12:46 17.06.2019.

I tako je čoban postao ekolog; rezervirano samo za MOST.

VL
DU
Deleted user
11:47 19.06.2019.

De ti nama Bulju objasni kako se muzu ovcei i krave , ostavi se ti politike , nije to za tebe

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
12:47 17.06.2019.

Akademik Bulj je naj pametniji mostovac iako ne pozna materije o kojima govori , buduci predsjednik stranke Most:)

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:20 17.06.2019.

za vodoopskrbu su zaduženi gradovi i općine, točka... oni su gazde svojih lokalnih komunalaca. i svako upiranje prstom u državu kao krivca za to što netko nema kvalitetniju vodu ili dovoljne količine vode, je krivo uperen prst. 60 godina najmanje su općine, nekadašnje velike, glavne i jedine odgovorne za vodoopskrbu, nikakva država. zato su u nekim dijelovima države, koji drže do sebe i trude se, samodoprinosima i kreditima izgrađene stotine kilometara vodovodnih mreža, rezervoara, crnih stanica, a u nekim, kojima se uvijek sviralo za sve, ništa. došli smo do situacije da siromašniji krajevi, pod navodnicima razvijeni, tipa varaždina, međimurja, zagorja, imaju gotovo 100% priključenost na vodovod, a neke danas izuzetno bogate općine nemaju ni 60%. to su ove velike turističke zvijezde.. paradoks raste svakim danom sve više, pa te bogate općine imaju prednost pri dodjeli državnih novaca za vodoopskrbu, a ovi koji su svoj novac ulagali i imaju nešto, su uskraćeni. sl brod treba pitati zašto i kakvu vodu imaju, ne državu. što je npr. grad sl brod poduzeo za bolju vodoopskrbu, dal je kupio parcele gdje su im izvorišta ili nije, zašto nije, koga je čekao... ulaganje u vodu je vječno. al lijenčinama to u glavu ne ide.

VL
ZA
Zagy154
12:47 17.06.2019.

Ovi se brinu za vode,a ne znaju koja im rijeka prolazi zavičajem,jel tako Grm?

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:01 17.06.2019.

po čemu je voda nešto drugačija od nafte, zemljišta, šuma, životinja...?! zašto bi voda bila neko ekskluzivno pravo? čista voda? otkud, kome, zašto..?!!! dal svaki čovjek ima pravo na energiju? ima. daj mi mojih 100 litara benzina dnevno.. :) dal svaki čovjek ima pravo na mir? zašto je onda tolko ratova u svijetu, nasilja? čisti zrak? naravno. živjeti u zgradi i tražiti svježi zrak u urbanom i industrijaliziranom mjestu?! jel vama u glavi ima ičeg da funkcionira? urbano i industrija ne idu zajedno sa zelenilom, mirom, pticama, tišinom, žuborenjem potočića. ako to želite, ima hrvatska dovoljno zaraslih naselja, pa izvolite, uživajte u divoti prirode... samo mi molim vas pojasnite zašto onda tolko ljudi bježi od te ljepote u smrad grada...

VL
ŽO
žoržet
12:15 17.06.2019.

bojim se da je to samo očajnički potez mosta pred raspad - što i ne čudi s obzirom na to da su se od tzv. nezavisne liste lokalnih stranaka pretvorili u parlamentarni i prilično ideologizirani (desni i klerikalni) 'jezičac na vagi', pošto-poto željan beneficija i ostalih dobara, a istodobno bez ikakve stvarne vizije o općem dobru. o prilično jeftinom populizmu i vrlo sumnjivoj 'ekspertnosti' zastupnika te stranke šteta je trošiti riječi, baš kao i o npr. grmojinoj odlučnosti i 'stavu' (čitaj: nadmenoj agresivnosti). no, ruku na srce, ima među njima i puno 'mlake vode' za koju ne znaš jel' smrdi, jel' miriši. što je ipak bolje od nekih drugih 'nezavisnih' i 'suverenističkih' parlamentaraca radi kojih bi pod obavezno valjalo raspisati kakav svenarodni refeendum o nužnosti osnovnog mentalnog zdravlja svakog pretedenta na javnu dužnost.

VL
DU
Deleted user
12:56 17.06.2019.

Tema je minorna, s obzirom na sve probleme i ugroze s kojima smo suoceni u ovo tesko vrijeme. Hrvatski narod nestaje" u bespucima povijesne zbilje",hrvatska industrija unistena je lopovskom jugoudbaskom privatizacijom,hrvatski narod podjeljen je,emocijonalno unisten i zatvoren u neprirodne (nametnute)e) drzavne granice. Izvan matice ostala je jedna cetvrtina Hrvata. Ako Albanci imaju pravo na Veliku Albaniju,onda i Hrvati neminovno moraju teziti prirodnim i obranjivim granicama.Kako bi jednom za trajno zacementirali hrvatsku drzavnost i nasoj djeci osigurali mir i buducnost.A ne da budu primorani vodi tri rata u jednom sumornom stoljecu - kao mi. Ova zemlja i ovaj narod suoceni su s velikim povijesnim izazovom.Nama treba vodja,a ne trecerazredna tematika. Jasno da voda mora ostati osnovno ljudsko pravo.Jasno da strancima ne treba dozvoliti da kupuju hrvatsku zemlju,narocito ne u bescijenje.Jasno da treba sacuvati strateske grane industrije i vitalne prirodne resurse.Luke,naftna i plinska polja,HEP,JANAF,Petrokemiju,pomorska dobra,vitalne prometnice,pa tako i vodne rezerve. Razumijem Most,ali mi imamo danas kudikamo vaznijih tema...

VL
ŽO
žoržet
12:28 17.06.2019.

još u doba kvazidomoljubno-privatizacijske pljačke pod okriljem rata vrijedni su izvori pitke vode završili u 'gazdinim' rukama, pa se sad k'o pura dreku kolektivno čudimo dok ispijamo (a i dalje ćemo najvjerojatnije ispijati) tu skupu i gorku flašu istine. za koju sumnjam da će itko odgovarati, unatoč navodnom pravosudnom procesu. možda tek - makar samo na ovoj otužnoj društvenoj i nazovi političkoj pozornici kojom sve više vladaju karamarkovski 'eksperti' i slični 'suverenisti' - svekolike ugroze u obliku 'komunjara', 'antifa', 'orjunaša', 'jugonostalgičara', 'srbočetnika', 'leftarda', masona i ostalih silnih vjekovnih neprijatelja i 'mrzitelja svega hrvatskog':)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.