Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI ISPRIKU

Bulj: Da nije bilo HOS-ovaca, Zoran Milanović ne bi bio predsjednik

Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.04.2020.
u 10:44

Saborski zastupnik traži da se predsjednik ispriča zbog svojih riječi.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj govorio je na konferenciji za medije na temu'Sramotne izjave drzavnog vrha o HOS-u u Jasenovcu'. Podsjećamo, predsjednik Zoran Milanović kazao je da spomen-ploču HOS-a trebalo bi skinuti i baciti. 

- U trenucima kad se poziva i u narodu na zajedništvo kad je problem s krizom zdravstvenom, ekonomskom i gospodarskom, u Jasenovcu gdje se obilježavaju žrtve i gdje se treba pokloniti žrtvama. Vijeće Europe i Europska unija svojom poveljom reklo je da se treba uvažavati sve žrtve totalitarnih režima i poštivati ih. Treba se pokloniti svim žrtvama totalitarnih režima i osuditi totalitarne režime. Smatram da tako treba biti i u Hrvatskoj - kazao je Miro Bulj. 

- Jučer kod odavanja počasti žrtvama, predsjednik države daje izjavu da treba maknuti i baciti negdje spomen-ploču 11 poginulih pripadnika HOS-a. To je sramotno za čovjeka koji je predsjednik Republike, te prije svega i za tu instituciju. Ta katastrofalne politike podjela koju je započela 2017. godine sadašnja Vlada, odnosno šaraf-cifer koalicije kad se pet mjeseci pričali o toj ploči 11 poginulih HOS-ovaca. Na kraju su se pokleknuli i stavili je na drugo mjesto u Novsku. Tada su i Plenković i Pupovac i HNS pričali o tih 11 heroja jer da nije bilo tih ljudi Zoran Milanović ne bi bio predsjednik, a ja ne bi bio njihov suborac i ja ne bi bio ovdje. Ne bi bilo ni slobodne Hrvatske. 

- Smatram da je bitno od predsjednika države da se sad ispriča i to poglavito obiteljima poginulih HOS-ovaca jer HOS je postrojba koja je 2002. godine za vrijeme Ivice Račana dobila statut udruge - kazao je Bulj. 

On smatra da izjave Milanovića ne pridonose zajedništvu i nije mu jasno kako je mogao reći da se ploča baci negdje. 
 

Komentara 9

LE
LEGENDA
21:12 23.04.2020.

ne mora da se ispriča mora da odstupi i ode u p....m.....

TB
taras.buljba
12:24 23.04.2020.

Da nije bilo Hosa srbadija bi j..a g...a kad nam kaze da smo ustase a ti Mirek ne baljezgaj pricekaj izbore i pa paaaaa.

ST
stric2
16:04 23.04.2020.

.... po treći put mi brišete upis u kojemu nikoga ne vrijeđam nego iznosim činjenice .... ...... zoran milanović nekontrolirano javno iznosi svoj prijezir i mržnju prema hrvatskim braniteljima .... .... tu njegovu javno izrečenu mržnju koristi populista miro bulj i sebe stavlja u ulogu zaštitnika hrvatskih branitelja zbog osobne koristi a ne zbog interesa branitelja .... ..... tako ova dvojica ustvari jedan drugom "nabacuju" preko leđa hrvatski branitelja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije