Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUSTI DIM

Buknuo hangar u terminalima Split, vatrogasci brzo lokalizirali požar

Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno širenje požara na TTTS-u
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
11.09.2018.
u 20:44

Vatrogasci su odmah izašli na teren i krenuli gasiti požar.

Splitski i žrnovački vatrogasci brzo su lokalizirali požar koji je u utorak navečer izbio na Trgovačko transportnom terminalu Split (TTTS) u kojem je izgorjelo nisko raslinje i razni otpad, doznaje se od vatrogasaca.

 Požar je izbio petnaestak minuta prije 20 sati u blizini malonogometnog igrališta. Na teren je izišlo deset vatrogasaca iz DVD-a Žrnovnica i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita s tri vozila.

 Požar je lokaliziran vrlo brzo, a na terenu je ostao manji broj gasitelja pa bi požar uskoro trebao biti potpuno ugašen.

Pod nadzorom požar u Poljunu na Hvaru

Oko pet hektara borove šume i niskog raslinja izgorjelo je u utorak poslijepodne u Poljunu na Hvaru, a požar je stavljen pod nadzor u 20:15 sati, informacije su koje je Hina dobila u Županijskome vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatrogasci su dojavu o požaru na Hvaru dobili u 16:30 sati, pa je na teren poslano 40 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Hvar, Stari Grad i Jelsa sa deset vozila. Požar su gasila i tri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) koji su požarište napustili oko 18 sati.

Iako se vatra približila na samo pedesetak metara od Opservatorija Hvar, vatrogasci su zaustavili širenje požara prema toj poznatoj hrvatskoj zvjezdarnici. Na terenu će cijelu noć dežurati vatrogasci iz Hvara i Staroga Grada.

Ključne riječi

Komentara 1

XN
xnet0822
21:03 11.09.2018.

Da to nije možda Ž.M. iz Radošića bacio neugašeni opušak kad je tuda prolazio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije