Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar je lokaliziran

Buknulo skladište u Sesvetama: 'Čuli smo glasan prasak i odjednom se pojavio crni dim'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/26
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.11.2020.
u 11:53

Vatrogasci su dojavu dobili minutu poslije 11 sati te su na teren poslali sve raspoložive snage

U zagrebačkim Sesvetama u utorak oko 11 sati izbio je požar skladišta. Na intervenciji je bilo ukupno 70 vatrogasaca s 22 vozila

– Čuli smo glasan prasak i odjednom se pojavio crni dim. Samo je počelo gorjeti – ispričala je za 24 sata čitateljica. 

Šef Javne vatrogasne postrojbe Zagreb rekao je za 24 sata da je hitna došla po jednog vatrogasca koji je ozlijedio ruku prilikom intervencije. 

Vatrogasci su dojavu dobili minutu poslije 11 sati te su na teren poslali sve raspoložive snage. Iz skladišta je sukljao gusti dim, a u zagrebačkoj policiji rekli su da su njihovi pripadnici izašli na teren, gdje su poduzimali mjere kako bi se sigurno ugasio požar.

– Javna Vatrogasna postrojba Grada Zagreba danas u 11 sati dobila je dojavu o požaru skladišta na lokaciji Industrijska cesta 26, u Sesvetama. Prema dojavi, gorjele su elektroinstalacije, no dolaskom na teren utvrđeno je kako je riječ o požaru većeg obujma, odnosno plamen je zahvatio 50 posto objekta površine 600 m2. Gorjele su plastične igračke i cvijeće, a tijekom gašenja jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

Trenutačno je na terenu 12 vatrogasnih vozila s 35 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te 35 vatrogasaca i 14 vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sesvete, Sesvetski Kraljevac, Lužan, Dragonožec, Moravče, Odranski Obrež  i Kučilovina.

Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i PU zagrebačka, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Požar je lokaliziran u 12 sati i u tijeku je raskopavanje i dogašivanje – stoji u priopćenju Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Autor videa: Udruga Zelene i plave Sesvete

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
12:02 10.11.2020.

Koje skladište? Čije skladište? Skladište čega? Toliko pitanja a odgovora niotkuda.

Avatar ПредседникЧетничкеОмладине
ПредседникЧетничкеОмладине
12:33 10.11.2020.

RSKantno je tako drzati otpad...

DU
Deleted user
12:49 10.11.2020.

Gorjelo je šta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije