Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJUSAK I GRMLJAVINA

Nevrijeme u Dalmaciji: Bujice u Cetinskoj krajini, padala i tuča

Continuous rain in Hannover
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL
10.06.2020.
u 10:42

U 10 sati u Cetinskoj krajini temperature bile prave jesenske, u raspnu su od 12 do 15°C

Sjevernu i srednju Dalmaciju danas je zahvatila obilna kiša, pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je bilo i izraženijeg nevremena s tučom. Temperature su se znatno spustile pa su tako u 10 sati u Cetinskoj krajini temperature bile prave jesenske, u raspnu su od 12 do 15°C.

Uvjerljivo najviše oborina do 10 sati palo je u Hrvacama. Tamo je u svega nekoliko sati palo preko 70 litara kiše po kvadratnom metru, više nego što prosječno padne u cijelom lipnju, a lokalni stanovnici javljaju da je munja udarila u betonsku ogradu jedne obiteljske kuće, pri čemu je jedan komad zida odletio prema krovu i razbio ciglu, javlja Dalmacija danas.

Vrlo obilna kiša pala je i u gradu Sinju, tamo je mjestimice palo preko 50 litara po kvadratno metru. Zbog jakih oborina u kratko vrijeme u dijelu Cetinske krajine zabilježene su bujice, voda je na nekim dijelovima i preplavila prometnicu između Sinja i Hrvaca. 

Između 9 i 10 sati grmljavinski oblak razvio se nad istokom Brača, te se brzo mora premjestio nad Mosor, potom i Zamosorje. Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak, iako će biti manje pljuskova.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Munja udarila zrakoplov

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije