Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRON NA MAGISTRALI

Bujice poplavile Podgoru: Voda je izlazila iz WC školjke

Poplave u Podgori
Foto: snimio čitatelj 24sata
1/4
03.12.2020.
u 22:30

Uslijed velikih oborina došlo je do odrona zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali u mjestu Podgora kod Makarske

Rekordne oborine u četvrtak su donijele pravi potop na splitske ulice, ali istovremeno su zadavale teške probleme građanima i na širem području u Dalmaciji. Posebice u Trilju i Podgodi.

Uslijed velikih oborina došlo je do odrona zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali u mjestu Podgora kod Makarske.

Na sjevernoj kolničkoj traci u smjeru Ploča nalazi se veća količina zemlje i kamenja. Ophodarska služba sanira cestu, a  policijski službenici na terenu reguliraju promet koji za sada teče  jednim prometnim trakom.

U Podgori je voda čak probijala kroz WC školjke i plavila kuće.

Foto: snimio čitatelj 24sata

- Ovakvu poplavu ne pamtim zadnjih 20 godina. Pola Podgore je plivalo, U gradu su poplavljeni poslovni prostori, trgovine i ugostiteljski objekti, ali i kuće - izjavio je za 24sata Stjepko Mrsić, zapovjednik postrojbe DVD-a Podgora.

- Bujica je bila tako jaka da sam se držala za muža da me ne odnese. S glavnog trga smo micali aute da se ne razbiju jer je voda  nosila granje i kamenje veličine rukometne lopte - objašnjava je jedna stanovnica Podgore za 24sata.

 

Također, na cesti D- 512, Makarska-Vrgorac, na području prijevoja Stupica, na cesti je nekoliko odrona zemlje i kamenja koje Ophodarska služba rasčišćava.

Iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave upozoravaju vozače da posebno na cestama  DC8 i DC512 voze s povećanim oprezom, te prate upute policijskih službenika na terenu.

Policija također apelira na vozače da smanje brzinu vozila, te vožnju prilagode stanju i uvjetima na cestama koji su u ovom trenutku otežani zbog velike kiše i odrona na kolniku.

VIDEO Poplave u Trilju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije