Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Bujanec o optužbama da je pljunuo novinara: Učinilo mu se, padala je kišica

Foto: Filip Kos/PIXSELL
19.05.2019.
u 15:17

Kada se nakon mise uputio prema Bleiburškom polju naletio je na gospođu Bujanec koja ga je počela vrijeđati na račun izgleda. Ignorirao ju je, ali onda je na vratu osjetio nešto mokro

Ovogodišnja komemoracija na Bleiburgu ostat će upamćena po izostanku političkog govora, po samo jednom privođenju zbog 'Hitlerovog pozdrava' te po omanjem incidentu koji se povezuje s voditeljem TV emisije Bujica Velimirom Bujancem.

Bujanec je navodno pljunuo novinara Frankfurter Rundschaua Danijela Majića, potom ga i vrijeđao, a na kraju ga je spasila koruška policija.

- Na momente je na Bleiburgu padala kiša pa se tom tipu možda učinilo da ga je netko pljunuo. Njegova priča je smiješna kao i on. Trebao je na Bleiburg ponijeti kišobran - objasnio je Bujanec za 24sata.

S druge strane novinar Majić koji je i prije izvještavao o nastupima TV voditelja u hrvatskim katoličkim zajednicama u Njemačkoj je uvjeren da nije stvar u kiši. Kada se nakon mise uputio prema Bleiburškom polju naletio je na gospođu Bujanec koja ga je počela vrijeđati na račun izgleda. Ignorirao ju je, ali onda je na vratu osjetio nešto mokro.

1/6

- Bujanec je samo stajao vidno ljutit i ništa nije govorio. Krenuo sam dalje i osjetio neku tekućinu na vratu. Primijetio sam da me Bujanec pljunuo. Nisam znao kako da reagiram i u to trenutku netko me opet pljunuo u kosu. Okrenuo sam se, a Bujanca su prijatelji primali da ne nasrne na mene. Onda su drugi čuli da sam pisao o Bujancu pa me stali vrijeđati. Psovali su me i svašta vikali. Srećom se pojavila austrijska policija. Bio sam sretan u tom trenutku jer su me spasili od eventualnih daljnjih problema. Zamolili su me da pođem s njima i da se udaljimo od gomile. Dok sam hodao s policajcima još me netko nogom udario u nogu - prisjeća se Majić.

Dodaje kako je potom policajcima predstavio, pokazao novinarsku iskaznicu i objasnio da već godinama izvještava o komemoracijama s Bleiburga.

- Rekao sam im da me on provocirao i što se dogodilo. Zamolili su me da se ne vraćam na bleiburško polje dok se ljudi ne raziđu. Složio sam se te pričekao pola sata. Policajci su mi objasnili da austrijski zakon ne poznaje pljuvanje kao kazneno djelo te da ga mogu privatno prijaviti u Bleiburgu. To sam i napravio isti dan u 17 sati - pojasnio je Majić.

Kaže da je sve vrijeme bio pribran i miran. Nije se uplašio, ali mu, kako kaže, nije bilo ugodno. Odmah je o svemu obavijestio glavnog urednika, a od Bujanca nije ni očekivao ništa drugo doli neprofesionalnosti.

Ključne riječi

Komentara 110

PA
PapaZooro
15:33 19.05.2019.

Normalno da fašisti napadaju Bujanca svjesni da on ruši fašizam.

AF
afer
15:31 19.05.2019.

Nekad je novinarstvo bilo pisat o događajima a ne kao danas kreirati događaje.

AL
alphazulu99
16:09 19.05.2019.

On je osjetio nesto mokro, a padala je kisa? Policajci su ga na kraju odveli. Ocito je lik ispricao samo svoju stranu price. Lik je dosao provocirati, a onda ga je policija udaljila. Vjerojatno ga je policajac udario u nogu jer se opirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije