Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sumnjive aktivnosti'

Bugarska otpremila ruskog diplomata zbog špijunaže

Ilustracija
Foto: Getty Images
28.10.2019.
u 17:56

Rusko ministarstvo vanjskih poslova nije se još oglasilo o tom slučaju

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je od Moskve da opozove svog diplomata iz ruskog veleposlanstva u Sofiji nakon što su tužitelji prvog tajnika optužili da je već više od godinu dana sudjelovao u špijunskim aktivnostima.

Ministarstvo u priopćenju navodi da je u petak s ruskim veleposlanikom održan sastanak, odmah nakon što su ih tužitelji i tajne službe informirali o sumnjivim aktivnostima prvog tajnika ruskog veleposlanstva te su zatražili njegov opoziv do ponedjeljka.

Ruski diplomat je već napustio Bugarsku, dodaje ministarstvo u priopćenju. Rusko ministarstvo vanjskih poslova nije se još oglasilo o tom slučaju.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:38 29.10.2019.

je, baš kod bugara imate što špijunirati. ne postoji baš puno naroda u svijetu koji će napraviti ono što su bugari. oni su recimo zaustavili nekoliko ruskih investicija (koje btw su trebale pomoći bugarskoj da bude energetski neovisnija, sa jeftinijom strujom, sa dosta novih radnih mjesta), blokirali južni tok, i time se pohvalili amerikancima, da su zaštitili američke interese u regiji. skupina američkih kongresmena nije prestala im pljeskati nekoliko minuta, nisu mogli vjerovati kud su došli. od amerikanaca bugari nisu dobili nikakvu satisfakciju, osim ponude da kupe američke avione, za sasvim lijepe novce.

MX
Mister X
16:44 29.10.2019.

Bugarska otpremila ruskog diplomata zbog špijunaže, bijeda samo gleda umjesto da svi cijeli NATO reagira zato i šalje Ruse doma nije li to postala moda ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije