Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zadru na kućnom pragu napadnut Mislav Marušić (19)

Budućeg policajca udarili bejzbolskom palicom po glavi

privođenje
Željko Mršić/Pixsell
15.12.2009.
u 09:42

Mladić koji ni s kim nije bio u sukobu napad je jedva preživio; razbijena mu je lubanja i natučen mozak. Srećom, kažu liječnici, nakon operacije je dobro.

Nakon što je prije desetak dana u Rijeci na smrt pretučen student Aleksandar Abramov (23), val nasilja te iznenadnih i brutalnih napada među mladima nastavlja se i u ostalim hrvatskim gadovima. Prije nekoliko dana na splitskom Pazaru 24-godišnjeg Nikolu Vrkića iz Zadra napala je maskirana banda razbojnika. Sustigli su ga u blizini hotela Park, udarili ga i bacili na pod, a potom su mu ukrali stotinjak kuna.

Hitno operiran
Najnoviji slučaj zabilježen je u Zadru kada su u noći na utorak u Ulici Ante Trumbića dvije mlađe muške osobe brutalno napale i teško ozlijedile Mislava Marušića, 19-godišnjeg mladića iz Zadra.

Napad se dogodio malo poslije ponoći pred kućnim pragom mladićeve kuće, a kako doznajemo, jedan od napadača udarao ga je po glavi bejzbolskom palicom. Napad su odmah prijavili prijatelji ozlijeđenog mladića koji su ga onako krvavog prevezli na kirurgiju zadarske Opće bolnice.

U bolnici je odmah operiran jer je u napadu zadobio frakturu lubanje, kontuziju mozga i manje krvarenje. Tu nam je informaciju potvrdio dr. Neven Birkić, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice. Kazao je da je mladićevo stanje sada stabilno.

– Mladić je zaprimljen na odjel kirurgije u ranim jutarnjim satima. Utvrđene su mu teške ozljede glave te je hitno operiran. Operacija je dobro prošla, mladić je sada stabilno i smješten je na odjel neurokirurgije gdje će ostati tjedan dana – kazao je dr. Birkić.

Iz izvora bliskog obitelji doznajemo da ni sami ne znaju zašto su mladići pretukli Mislava. Kažu da Mislav ni s kim nije bio u sukobu i da su samo molili Boga da preživi operaciju. Pred kućom su začuli galamu i povike: “Ubit ću ga!”. Također doznajemo da je Mislav Marušić za dva dana trebao predati papire kako bi se prijavio u policijsku školu.

U blizini kuće pretučenog mladića zatekli smo jednog od susjeda koji je prije napada iz svoje kuće čuo svađu, a vidio je i napad na Mislava Marušića.

– Mislav je bio pred kućom s dvojicom prijatelja, a bila su tu i dvojica koja su ga čekala pred kućom. Jedan od njih, kojem ne znam ime, Mislava je udario bejzbolskom palicom po glavi, nakon čega se Mislav srušio na pod. Srećom, prijatelji su ga odmah odvezli na hitnu pomoć – kazao je mladić želeći ostati anoniman.

Pokušaj ubojstva
Odmah nakon napada, policija je privela dvojicu mladića koje je osumnjičila za napad na Marušića. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Jošku Rogiću (21) i Anti Šegariću, također 21-godišnjaku.

Navodno su se oni, u alkoholiziranom stanju, prije napada verbalno sukobili s Marušićem u kafiću na Bulevaru i dobacili mu nešto na račun frizure i odijevanja, a svoj bijes na njemu je iskalio Joško Rogić. Rogić će uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva biti priveden istražnom sucu.

Komentara 18

MY
mystery023
12:21 15.12.2009.

meni se čini da si ti vinovac malo previše \"vinovao\". ne sićan se da san vidija ovakve komentare od tebe dok su u zagrebu svake noći nekog klinca pretukli, što god imaš protiv zadra i kalmete nije baš primjereno iznositii kao komentar na to da su prebili dečka . Primitivac je onaj koji je doša s palicom malom isprid kuće i razbija ga, a i da komentiram komentar od xnet0822, tu postoji jedna razlika u odnosu na slučaj Ritz...policija je odmah reagirala i ulovila lika koji ga je napao. Znači ipak se nešto pokreće, a tebi M. sritan oporavak

OB
-obrisani-
16:09 15.12.2009.

Nesto mi je poznata ona, bolje los Hrvat, nego dobar Srbin. Nastavak slijedi.

XY
xychhr200
11:32 15.12.2009.

Zašto \"Mister\" dobiva minuse..? Pa čovjek je samo sarkastično komentirao bezvezni članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije