Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Budite zahvalni i ljubazni, osobito sada – poruka konferencije Pozitivan dan

Pozitivan dan
17.11.2020.
u 13:53

Zahvalnost, ljubaznost, rad na i pozitive. sebi i biranje onoga što puštamo u našu svakodnevicu ključni su faktori za osjećaj sreće.

U subotu, 14.11.2020. održana je konferencija Pozitivan dan u organizaciji portala za osobni rast i razvoj Inkubator sreće. Konferencija je u skladu s preporukama stožera održana online i okupila je sudionike iz područja cijele Europe koji su se kroz predavanja stručnjakinja upoznali s različitim temama i metodama rada na sebi.

Konferenciju je otvorila Aleksandra Ivanac s temom samopouzdanja, kroz osobno iskustvo kako je gradila svoje samopouzdanje motivirala je sve prisutne.  „Kako bismo bili samopouzdani moramo biti iskreni prema sebi i ostvarivati svoje ciljeve koje je pritom potrebno dobro definirati i krenuti. Ključno je krenuti“, rekla je Aleksandra.

Nataša Vrsaljko Alić, coach za emocije istaknula je da nas emocije povezuju sa životom, bile nam one ugodne ili neugodne i dala nekoliko konkretnih alata kako se lakše nositi s onim neugodnima. Naglasila je da je disanje i prisutstvo u sadašnjem trenutku prva pomoć kod nneugodnih stanaj i da bi ih trebalo prakticirati.

U panel raspravi naziva „ Utječe li sreća na zdravlje ili zdravlje na sreću“ panelistice Helena Fjorović, Ivana Kolić Jović i Anamarija Pažin Morović složile su se oko toga da odgovara na to pitanje nema. Jer sve to je jedan čarobni krug koji se isprepliće na svim razinama, energetskoj, fizičkoj, mentalnoj i duhovnoj i da je sreća zapravo naša osobna stvar. „Najveća je sreća ići za svojim osjećajima“ rekla je Helena, Ivana je istaknula kako sa sobom treba razgovarati kao sa svojom prijateljicom a Anamarija da kada imamo osjećaj da nam sreća bježi uz pomoć jedne kapi eteričnog ulja možemo doći sada i ovdje gdje je sve u redu.

Kroz pojam pozitivne inteligencije, što je to i kako se vježba sudionike je provela Dina Balić, otkrivši da svatko u sebi ima sabotera koji mu se obraća određenim riječima i frazama nepovoljnim za nas i mudraca koji zna što je ono tko smo zaista i ima odgovore na sva pitanja, jer znamo da su odgovori na sva naša pitanja u nama.

Što je to sretna hrana i kako je povezana sa srećom otkrila je psihologinja Anđela Jelić koja je istaknula kako hrana utječe na naše emocije te kako je iznimno važna kvaliteta a ne količina, a u današnjem vremenu i informacije kojima se hranimo. Kada jedete recite „Kako sam dobro jela/jeo, ne kako sam se najela/najeo, poruka koju dobiva mozak različita je u ove dvije rečenice“ – rekla je Anđela.

Konferenciju je zatvorila Kristina Ercegović, urednica portala Žene i novac, na temu sreće i novca te naglasila da sreća nije u novcu nego u smislenom radu i odnosima te da se obilje traži u sebi, a sigurnost u odnosima i pozvala sve sudionice da kod kuće naprave vježbe osvještavanja svojih unutarnjih želja koje je pripremila za njih.

U završnom govoru urednica portala Inkubator sreće, voditeljica i organizatorica konferencije Pozitivan dan Danijela Medaković podsjetila je sve prisutne da biraju svoje odnose, rade na sebi, biraju svoje misli, svoje ljude, ono što prate i koga prate, jer pametnijim izborima bliže smo sreći.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije