Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba traži smjenu Damira Polančeca

Bude li rasprave o ‘potpredsjedniku’, mogla bi puknuti vladajuća koalicija

milorad pupovac
Arhiva VL
22.10.2009.
u 15:31

Pupovac: Nadamo se da u parlamentu o tome nećemo morati odlučivati i da će odluku o njemu donijeti u Vladi

Nadamo se da u Saboru o tome nećemo morati odlučivati i da će odluku o Damiru Polančecu donijeti u Vladi. Jer kad bi se prepustilo da se o tome raspravlja u Saboru, koalicija bi se mogla podijeliti – kazao je Milorad Pupovac (SDSS) odgovarajući na pitanje hoće li poduprijeti zahtjev triju oporbenih klubova za pokretanje pitanja povjerenja za Damira Polančeca.

– Posrijedi je jedan tip politike u kojoj mi ostali članovi vladajuće koalicije nismo sudjelovali – poručio je Pupovac očito aludirajući i na ulogu HSS-a u svemu tome.

Politički pritisak
No Josip Friščić (HSS) izbjegavao je novinare kad je riječ o toj temi, dok je zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin nedvosmisleno kazao kako Klub manjina o tome nije raspravljao jer vjeruju da će o sudbini Polančeca Vlada donijeti stav prije nego što dođe do glasovanja. No HSLS je protiv toga da saborski zastupnici optužuju prije istrage jer ne može parlament istraživati je li netko kriv ili ne, kazao je Ivan Čehok te dodao da je SDP-u, što se tiče političke odgovornosti, bolje da šuti.

No predsjednica stranke Đurđa Adlešić tvrdi da ne želi ništa prejudicirati i da će HSLS pomno pratiti raspravu o tome u Saboru i argumente koji budu izneseni. – Ova je interpelacija metoda političkog pritiska – smatra Andrija Hebrang (HDZ) te dodaje: – Ne možemo se petljati u istrage koje su u tijeku, a siguran sam u njegovu nevinost dok se ne dokaže suprotno.

– To je notorna izmišljotina i notorna glupost – opovrgnuo je Vladimir Šeks tekstove po kojima on i Šuker sapunaju dasku Polančecu.

Notorna laž
Dajem mu punu potporu. Rasprava se mora održati kad određeni broj zastupnika to zatraži, a ja sam izgleda svaki put dio neke urote po scenariju Jutarnjeg lista i EPH-a. Taj je scenarij šuplja priča – poručio je Šeks.

Ključne riječi

Komentara 13

MM
Mladen Miletić
17:20 22.10.2009.

Šeks: Polančecu dajem punu potporu, dao sam i ( osuđeni za zločin tko je, šta je on ?) zločincu Glavašu indirektno slobodu, jedino zna se moralo se loviti, locirati, uhititi i deportirati Gotovina ...

BT
bili-tartuf
17:41 22.10.2009.

eko, vidimo da neki ovdi, pate za ..politickim procesima, ala -Staljin....

MA
max221
16:05 22.10.2009.

Prijeveremeni izbori.... a kriminalci u zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije