Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Bude li premijer, Škoro će osnovati ministarstvo sreće

Miroslav Škoro i Ivan Penava u Vukovaru najavili kako zajedno izlaze na parlamentarne izbore
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
05.06.2020.
u 17:51

Hrvate bi se gotovo svakodnevno pitalo što misle o donošenju određenih odluka, a ne samo prije izbora

Sad ih je dvadeset. Neki bi manje pa srodna ministarstva žele spajati, drugima se sviđaju baš kakva jesu, dok bi im treći možda samo mijenjali ime. Ono što bi, pak, u Domovinskom pokretu jest – ministarstvo sreće. Dio programa stranke Miroslava Škore posvećen je upravo kvaliteti života, u sklopu čijeg se poboljšanja predlaže “osnivanje određenog državnog tijela”, za čije je ubacivanje u programska načela zaslužna Anita Freimann, inače članica Domovinskog pokreta te “doktorica sreće”. Profesorica je to na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, koja je Miroslavu Škori bila sumentorica na doktorskoj disertaciji, dok je ona sama doktorirala ekonomiju sreće.

– Spoj je to ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina. Ministarstva sreće već postoje, primjerice u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi – govori nam Anita Freimann koju, kao moguću buduću ministricu sreće, pitamo i na koji bi način njen resor funkcionirao. Osnovna mu je ideja, kaže, da “filtrira i bude neovisno”.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Nova pravila u Zračnoj luci Franjo Tuđman: S maskom i na aerodrom i u zrakoplov

- Šparoga u Slavoniji zamijenila kukuruz i pšenicu

- Sanja Barić: Odluka o ustaškom pozdravu sramota je za Visoki prekršajni sud

- Aleksandar Petrović: U Draženovu novčaniku pronašao sam imena četiriju klubova

Ključne riječi

Komentara 1

PR
Praputnjak
23:56 05.06.2020.

Kada sam bilo kada do sada spomenuo neke Škorine suradnike u sasvim običnom kontekstu, bio sam blokiran i izbrisan. Zašto? Dakle, samo opet prenosim ono što sam već nekoliko puta pročitao u Večernjem listu: Najbliži škorini suradnici su Doktorica sreće, dva poznata vinara, dva komičara, tri novinara, glumac i branitelj. Nemojte me blokirati zbog podataka koje sam pročitao u vašem listu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije