Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U FRANCUSKOJ

Brzi vlak skliznuo s tračnica: 20 ozlijeđenih, strojovođa kritično

Brzi vlak Strasbourg-Pariz izletio iz trčanica
Foto: Screenshot Wochit
1/2
05.03.2020.
u 10:58

Reuters, pozivajući se na lokalnog dužnosnika, javlja da je uzrok nesreće vjerojatno klizanje tla

Lokomotiva brzog vlaka (TGV) koji Strasbourg povezuje s Parizom skliznula je u četvrtak ujutro s tračnica sjeverno od Strasbourga pri čemu je ozlijeđeno 20 osoba od kojih jedna teško, objavila je lokalna policija.

"Lokomotiva brzog vlaka skliznula je s tračnica", tridesetak kilometara sjeverno od Strasbourga, rekao je glasnogovornik državne kompanije SNCF-a, ne navodeći druge pojedinosti. 

"Prve procjene govore da je jedna osoba u izuzetno teškom stanju, a 20 osoba su zadobile relativno lakše ozljede", objavila je lokalna prefektura, kako prenosi agencija Reuters. Prema SNCF-u, teško ozlijeđena osoba je strojovođa.

Vatrogasci su upućeni na mjesto događaja i aktiviran je operativni stožer, objavila je prefektura departmana Donja Rajna, na sjeveroistoku zemlje. SNCF na svojoj mrežnoj stranici navodi da je "promet prekinut u 7.50 sati iz sigurnosnih razloga" zbog "izgreda u kojemu je sudjelovao brzi vlak u Vendenheimu, između Strasbourga i Pariza-Istok".

U vlaku je bilo 348 putnika, piše Reuters. Dodaje, pozivajući se na lokalnog dužnosnika, da je uzrok nesreće vjerojatno klizanje tla.

Na upit medija France Bleu Alsace, putnica koja je bila u prvom vagonu rekla je da se osjetio "iznenadan silovit udar" i čula "lomljavina prozora".

"Vlak je zakočio, skliznuo s tračnica i nagnuo se", rekla je, dodajući da u njezinu vagonu nitko nije ozlijeđen ali su putnici bili "potreseni".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije