Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI STAV EU
Povratak na članak

Bruxelles prihvatio hrvatski non paper: EU traži od BiH izmjenu izbornog zakona ove godine

Grlić Radman upozorit će EU i da Beograd mora početi rješavati pitanje nestalih i manjina

Komentari 117

ME
medvedgrad
20:06 09.05.2021.

Nevjerojatno je da u Europi postoji država u kojoj živi narod spreman birati predstavike drugom narodu i da je brojka obzirom na konstitutivnost, bitna, kao da se radi o divljim drustvima. Ocigledno Muslimani tj današnji Bošnjaci nisu spremni za drzavuvu i sami ju urušavaju.

VL
EK
ekv
20:10 09.05.2021.

Ne postoji civilizirani narod koji bi birao drugom narodu predstavnike. To govori sve. A nekuže da su oni manjina u regiji.

VL
JA
jadranko111
20:09 09.05.2021.

Svaka čast,ovo je velika pobjeda za Hrvate u BiH I veliki poraz bošnjačke politike preglasavanja hrvatskog naroda i izabiranja mu predstavnika od strane istih,kao što je to slučaj s tzv. Predsjednikom iz hrv.naroda Željkom Komšićem koji sve radi protiv interesa onih koje bi na papiru trebao zastupati,što je i logično jer su ga izabrali Bošnjaci.Ipak tiha hrvatska diplomacija daje rezultata,iako se ponekad čini da smo stalno u plitičkoj i diplomatskoj defenzivi.

VL
KR
Krotila
20:06 09.05.2021.

Treči entitet,HRVATSKI!

VL
GE
genadij
20:49 09.05.2021.

Poturice su dobile hrabrost pod pokroviteljstvom turske. A zaboravljaju da su i sami potomci krščana koji su kukavički prešli na islam jer je tako bilo lakše nego suptostaviti se osmanlijama. Danas su veliki muslimani, a ustvari su ništa.

VL
XP
xp111
20:10 09.05.2021.

Cudna drzava , gora od ex yu 100 x a ovaj babinjak je zelena komunjara

VL
MR
mrzimcrvenekmerove
19:56 09.05.2021.

šta će sad mrkvica i poturica reći? kmeeee

VL
XP
xp111
20:22 09.05.2021.

Halo Dalmacija, to nije mjesanje jer drzava je protiv volje 2 od 3 naroda

VL
DU
Deleted user
20:24 09.05.2021.

Svaki će narod poruku iz EU tumačit na svoj način.Od dogovora u BIH nema ništa! Samo čvrsta ruka SAD-a. Sejdić,Finci,Pilav,Ljubić,ostali..bla,bla,bla..Jalova Europa.Ova poruka iz EU je trla baba lan - da joj prođe dan! Mi Hrvati Herceg-Bosne DUBOOKO smo razočarani porukom iz "prijateljske" na Njemačke! A zanimljiv je i detalj kako je baš ta "prijateljska" Njemačka jedina bila protiv vojne operacije Oluja! (general Miljavac).Ne Francuzi ili nama mrski Englezi,niti Rusi ili Grci - već "naša" Njemačka! Nijemci koji su se i sami ujedinili 1990. isto pravo brane drugim narodima na Dinarskom poluotoku. Nijemci koji i sami državnost baštine na načelu federalizma u BiH isto nastoje poništit i potrt. Ono što imaju u Švicarskoj, Italiji i Belgiji nama brane? Zaključak? Nijemci nam nisu saveznici, nit su prijateljski narod.Odnosno njemačka politika!

VL
DU
Deleted user
20:33 09.05.2021.

Bravo!

VL
XP
xp111
22:44 09.05.2021.

Kao Hrvat iz Zepca nikad necu navijati za bih protiv HR. Kad igra HR imam tremu i ubrzano disem a za bih repku neznam tocno kada igra kao i svi ostali 98% Hrvata iz bih ili srba.

VL
CR
CroViper
21:40 09.05.2021.

Sejdo na aparatima...

VL
SL
slucajnibasta002
23:03 09.05.2021.

Restauracija Republike Herceg-Bosne i BiH kao konfederalna država značila bi opstanak države, mir, ravnopravnost a ne dominaciju nad drugim narodima.

VL
Avatar Idler
Idler
20:01 09.05.2021.

A kaj predsjednik veli ? O ovomu bi treba imat dalko več za izjavit neg nas tušit populizmom.

VL
TE
TerMInator
20:57 09.05.2021.

Problem bi riješio naš hrvatski izlazak na Drinu, Budvu na jugu, Zemun i Sombor i tako bi vratili prirodnu ravnotežu, a oni koji bi na ovaj način postali integralni dio Hrvatske, dobili bi najbolju manjinsku zaštitu, prrema daleko najboljem zakonuu u svijetu, koji regulira tu tematiku.

VL
BR
brandogdjejemarija
20:50 09.05.2021.

Brando se kasno popodne najede oborite ribe i onda malo laprda okolo a marginalci ushiceno plješcu. Plenki nasuprot tiho ali učinkovito rješava probleme na Balkanu.

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
22:15 09.05.2021.

Pa, ako cemo iskreno, EU i USA politika je i dovela do ove nemoguce situacije u BiH. Tko je mijenjao ustav BiH na svoju ruku? Tko je omogucio "Hrvatu" Zeljku Komsicu da izigrava predstavnika Hrvata u predsjednistvu BiH a da mu istovremeno ne pada na pamet krociti nogom na podrucja sa hrvatskom vecinom?! Zna se tko ga je izabrao, i vrlo dobro se zna tko mu je to svojim odlukama omogucio! Ali dobro, drago mi je da su barem spoznali da na rusevinama i zgaristu Jugoslavije nije moguce graditi novu Jugoslaviju. Mozda su se uzdali u onu varalicu... treca sreca! A takva politika je tzv. Bosnjacima samo dala krila i dala im laznu nadu da je njihova ideja tzv. "gradjanske BiH" moguca! "Gradjanske BiH", ustrojene na principima propale Jugoslavije! I svako malo na nekakvim obiljezavanjima dogadjaja iz II svjetskog rata masu zastavama Jugoslavije i ostalim komunistickim simbolima! Kite se simbolima ideologije koja ih je drzala zatocenicima u njihovom glavnom gradu nekih 3-4 godine, koja ih je kostala na desetine tisuca zivota... dok su oni sve svoje resurse i snage usmjeravali prema "ustasama" koji su im svojim glasovima i omogucili drzavnost! To se moze opisati samo kao "sizofrena politika", nesto kao totalni sumrak zdravog razuma, nesto kao "noz u ledja" koji se NIKADA ne smije zaboraviti! Samo treci entitet moze garantirati kakav-takav mir i suradnju u toj tesko odrzivoj tvorevini europskih i americkih hostaplera...

VL
IK
ikbmibm
22:30 09.05.2021.

Još jedna u nizu uspješnih diplomatskih pobjeda, našeg hr.Premijera Plenkovića.Respect !

VL
OD
Ostanite_doma
21:14 09.05.2021.

Radmane povuci crtu Banjaluka- Mostar- Neum i pripoji to a ostali neka dijele ostalo. Imaš povijesno pravo na to a i nikad nije rano ni kasno za ženidbu

VL
SI
sisavac
11:20 10.05.2021.

mi trebamo, i moramo, iskoristiti svaku priliku, i poziciju, da svoje interese ostvarimo. naš je interes što bolji položaj naših hrvata u bih. i tu ne trebamo birati na koji način ćemo im pomoći, da budu što jači u bosni. mi smo u eu, bih nije, ali želi u eu. prilika da bih ucjenjujemo do mile volje, kao što su nas talijani, slovenci. bez ikakvog se to srama radi. to je jedina prilika koju imaš, i ne smiješ biti bena koja će ju propustiti. nitko ti neće zamjeriti što si se postavio sa strane pozicije moći. i oni bi isto napravili. ovakav ustav u bih ne može opstati vječno. pristali smo na inženjering kod popisa stanovništva u bih, gdje su se muslimanima priznala prava kojekakva, nema veze što ih pol milijuna ne živi u bosni 25 godina, ali su popisom ubačeni u stanovništvo bih, radi čega su muslimani premašili 50% stanovništva bih-a, i sad perfidno traže i većinu u svemu. izborni zakon su već trebali promijeniti, mi nismo trebali službeno primiti ni jednog člana predsjedništva koji je biran na hrvatskoj listi, jer je nelegalan, pa čak i amoralan. komšić? tip je lukav, hvata naivne, njemu dobro. propagira na prvu lijepu ideju građanske bih, samo što to u bosni znači unitarna, muslimanska bih. a to ipak nije nešto što mi želimo. niti nam paše. udarimo ih, sad je prilika, još uvijek možemo! i ništa nam ne mogu. barem se nad njima možemo istresti.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.