Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozitivne reakcije

Bruxelles pozdravlja prvi sastanak Milanovića i Dačića

'11.12.2012., Split - Premijer Zoran Milanovic odrzao predavanje na Pravnom fakultetu na temu Uloga Vlade RH u procesu prikljucivanja EU i usvajanje pravne stecevine EU. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
15.01.2013.
u 14:57

U Bruxellesu smatraju da Hrvatska, zbog ulaska u EU, sada ima još više razloga i interesa razgovarati sa svim susjedima na Balkanu jer promjene koje proizlaze iz članstva u EU mogu utjecati i na političke i na gospodarske interese Hrvatske

Diplomati EU u Bruxellesu pozdravljaju činjenicu da je za srijedu zakazan sastanak hrvatskog i srpskog premijera, prvi takav sastanak između Zorana Milanovića i Ivice Dačića. Mi ne diktiramo našim partnerima s kime da se sastaju i gdje, ali uvijek potičemo svaki oblik suradnje među susjedima na Zapadnom Balkanu, kažu izvori u Europskoj komisiji. 

- Uvijek je dobro razgovarati. Prirodno je i logično da dvije zemlje čiji su interesi toliko isprepleteni održavaju sastanke na svim razinama, uključujući i najvišu premijersku razinu. Europska komisija potiče zemlje u regiji na svaki korak koji može doprinijeti poboljšanju susjedskih odnosa i regionalnoj suradnji - kaže Peter Stano, glasnogovornik Europske komisije za pitanje proširenja i odnosa sa susjedima EU.

U Bruxellesu smatraju da Hrvatska, zbog ulaska u EU, sada ima još više razloga i interesa razgovarati sa svim susjedima na Balkanu jer promjene koje proizlaze iz članstva u EU mogu utjecati i na političke i na gospodarske interese Hrvatske.

>>Milanović u srijedu putuje u radni posjet Beogradu

 

Komentara 7

ŠZ
Šumski zvjerinjak tzv "antifaš
15:11 15.01.2013.

Bruxelles pozdravlja prvi sastanak Milanovića i Dačića ********* prevedeno s diplomatskog jezika ovo bi bilo zadovoljni smo potrčkom,nek on trči normalizirati Srbiju,mi u Bruxellu se ne zamaramo time a potrčku na kraju slijedi mrkva -zajednički ulazak s Srbijom. Što misli potrčko doći u Bruxell i tražit fondove onako na "lijepe oči" ili na "lepe kape ljubavi i mira"

ŠZ
Šumski zvjerinjak tzv "antifaš
15:17 15.01.2013.

15:13h zeljkonj1 kao da netko u Bruxellu drži do komunista ??? Zna Bruxell dosege komunista vrlo dobro. Nisu ga ni zvali nakon onoga fiaska u Njemačkoj. Nisu im niti Srbalji važni ako to misliš,jednostavno boli ih briga ,kad već vide da imaju ajmune tko to ne vuče za lanac onda.

SN
snjezni
15:10 15.01.2013.

Samo ti odi kamo god želiš Milanče. Tak je svejedno kaj ti i ova vlada napravili kada će se to sve brisati nakon izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije