Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja odmah počinje

Bruxelles daje Sloveniji 63 milijuna eura za dovršetak autoceste prema Macelju

gužva,autocesta
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
08.04.2016.
u 11:00

Gradnja završne trase te autoceste, koja se uklapa u europski cestovni koridor između Hamburga i Soluna, počet će ovog ljeta, a trebala bi biti završena do sredine 2018.

Europska komisija odobrila je Sloveniji 63,5 milijuna eura sredstava iz kohezijskog fonda EU za gradnju autocestovne trase na potezu od sela Draženci do međunarodnog graničnog prijelaza s Hrvatskom Gruškovje/Macelj, potvrdilo je u petak veleposlanstvo Slovenije pri Europskoj uniji.

Gradnja završne trase te autoceste, koja se uklapa u europski cestovni koridor između Hamburga i Soluna, počet će ovog ljeta, a trebala bi biti završena do sredine 2018. Procjenjuje se da će ukupna cijena 13 kilometara autoceste kroz zahtjevni teren stajati oko 250 milijuna eura.

Na taj bi način trebalo biti uklonjeno usko grlo na potezu između austrijsko-slovenskog graničnog prijelaza Spielfeld/Šentilj i Macelja, koje je svih ovih godina bilo kritično, s velikim zastojima u vrijeme ljetne turističke sezone.

>> Tradicijski proizvod iz doba turskih pohoda na Dalmaciju zaštićen u EU

Komentara 8

DU
Deleted user
11:40 08.04.2016.

Preko 6 godina nisu u stanju taj mrvičak puta dovršiti bez EU sredstava. E baš su "cigani" :D

MI
mickeyvienna
11:23 08.04.2016.

Strasno.. Ne mogu da vjerujem!!! Ne znam da li smijem da napisem ali bicu blag! Smatram da su slovenci svarno drumski razbojnici! Uzimaju 15!!! Eura za pkw a cak 40 su uzimali za kombi prosle godine sada su spustili na 30 eura i to za 7 dana! Svuda snimaju i cekaju da uhvate nekog i da ga oderu sto nema vinjetu ili je kupio pogresnu! Ja vec odavno ne putujem slovenijom jer sam nasao rutu koja je jeftinija. Gdje im je taj novac? I sada mi europljani moramo da dajemo njima novce! Nek mi vrate ono sto mi duguju iz ljub banke ! Ne samo meni nego mnogima!

Avatar pendreck
pendreck
11:51 08.04.2016.

...ja idem na potezu Ptuj-Mureck. 20 Minuta vise, 15 € usparam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije