Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA MONSTRUOZNI NAPAD U SPLITU

Brutalno napao dvije žene. Jednu izudarao staklenom bocom, a drugu kamenom

Muškarac napao ženu u Splitu
19.01.2022.
u 08:41

Jedan njegov sumanuti napad snimile su nadzorne kamere, a nakon uhićenja on je zanijekao da je na tim kamerama

Aleksandar Nišević (28) optužen je za dva pokušaja ubojstva, a optužnicu je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Riječ je o događaju koji je lani zgrozio zemlju jer je Nišević iz čista mira na cesti staklenim bocama nasrnuo na dvije žene, koje uopće nije poznavao, nakon čega je pobjegao. No uhićen je istog poslijepodneva u Podstrani, nakon što je ušao među kuće, pa ga je policija opkolila.

Prema optužnici tereti ga se da je 17. srpnja 2021. u 7.10 na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Splitu prišao 53-godišnjakinji.

- Molim vas čašu vode - zatražio je Nišević.

Imao je skrivenu staklenu bocu kojom je potom napao ženu. Zamahnuo je desnom rukom i staklenom je bocom udario po tjemenom djelu glave. U tom trenutku ona mu je bila okrenuta leđima te je silazila niz stepenice. Od siline udarca žena je pala, a Nišević se tereti da je tada fizički nasrnuo na nju i nastavio ju udarati. Daljnji napad  spriječila je slučajna prolaznica koja je naišla, što je Niševića natjeralo da pobjegne. Žena koju  je napao bila je kako je okvalificirano, lakše ozlijeđena. Imala je oguljotine, razderotine, krvne podljeve, napuknuće vrška nosne kosti i istegnuće mišića vratne kralježnice.

UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Brutalan napad u Splitu: Udario ženu s bocom, pa počeo udarati šakama

Nišević je svoj sumanuti napad nastavio pa je u 8.50 ispred jedne zgrade napao 41-godišnjakinju. Prethodno ju je pratio, trčeći za njom s kamenom u ruci. S kamenom ju je i napao i to tako da ju je punim zamahom udario po zatiljku glave. Nakon toga ju je uhvatio za kosu  te ju je oborio na  tlo istovremeno ju udarajući šakama. Nišević je ženu udarao sve dok stanari okolnih zgrada nisu počeli vikati, tražeći ga da stane, nakon čega je pobjegao. I 41-godišnjakinja je bila lakše ozlijeđena jer je zadobila oguljotine i krvne podljeve na tijelu, kao i prijelom lisne kosti lijeve potkoljenice.

U lovu na Niševića, policiji su pomogle dojave građana ali i snimke protupožarnih dronova. Jedan njegov sumanuti napad snimile su nadzorne kamere, a nakon uhićenja on je zanijekao da je na tim kamerama.

- Briga me tko ne tim kamerama, nisam ja i to ću dokazati - kazao je nakon uhićenja.

Tada mu je određen istražni zatvor, a tužiteljstvo u optužnici traži da mu se taj istražni zatvor produlji. Traže i da mu se odrede mjere obvezatnog liječenja od ovisnosti, a prije ova dva pokušaja ubojstva prijavljivan je za  niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. U vrijeme pokušaja ubojstva dviju žena koje nije poznavao  PU zagrebačka je za njim bila raspisala potragu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije