Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši tenisač

Bruno Orešar optužen za izvlačenje 24 milijuna kuna iz Jadrankamena

bruno orešar
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
08.05.2014.
u 18:50

Prema optužnici, okrivljenici su bili svjesni da se Jadrankamen neće moći naplatiti od Atrium Spalatuma jer se ni Orbis Holding nije uspio naplatiti u razdoblju od 2003. do 2009. godine

Bruno Orešar (47), bivši tenisač, "zaradio" je još jednu optužnicu splitskog ODO-a, koja ga, uz 39-godišnjeg Erwina Truskallera, tereti za zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, čime je pričinjena šteta od ukupno oko 24 milijuna kuna, javlja Slobodna Dalmacija.

Orešara i Truskallera se, a po prijavi malih dioničara Jadrankamena, tereti da su 17. prosinca 2009. u Pučišćima na otoku Braču, "zajednički i po prethodnom dogovoru", i to Orešar kao predsjednik Uprave Orbis holdinga iz Zagreba i kao predsjednik Nadzornog odbora Jadrankamena te Truskaller, kao član Uprave Jadrankamena, "u nakani da trgovačkom društvu iz Zagreba pribave protupravnu imovinsku korist u većem iznosu, sklopili ugovor o ustupanju potraživanja".

Prema optužnici, okrivljenici su bili svjesni da se Jadrankamen neće moći naplatiti od Atrium Spalatuma, jer se ni Orbis Holding nije uspio naplatili u razdoblju od 2003. do 2009. godine.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Plaća uredno stiže, promet je 31 milijun kuna, nedostaje im klesara

Komentara 25

BO
bolesnodrustvo
20:04 08.05.2014.

Ma nije moguće da je teniski sparing partner novijeg oca domovine potkradao domovinu.

Avatar tupson
tupson
19:31 08.05.2014.

a onda je došao bruno orešar i odigrao partiju tenisa s franjom tuđmanom,tko je izgubio?većina građana ove zemlje

Avatar hdz1848
hdz1848
19:24 08.05.2014.

Ma nije on ništa kriv. On je dobio neke mrvice od tih novaca, ostalo je išlo u središnjicu HDZ-a za velikog vođu. Orešar je isto ko Kutle bio čovjek na terenu za prljave posle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije