Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u splitu

Bruno Orešar dao iskaz Državnom odvjetništvu: Nisam oštetio Uzor

\'18.02.1011., Zagreb - Poduzetnik Bruno Oresar.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
\'Jurica Galoić/PIXSELL\'
17.04.2012.
u 20:17

Splitska policija je još ranije Državnom odvjetništvu predala posebno izvješće po kojemu je Orešar zajedno s Erwinom Truskallerom iz Jadrankamena \'isisao\' 24 milijuna kuna 2008. i 2009. godine.

Bruno Orešar, u utorak ujutro je u splitskom Državnom odvjetništvu dao iskaz vezan za poslovanje posrnulih tvrtki čiji je bio vlasnik ili je to još uvijek.

Pitali su ga o pozajmici od sedam milijuna kuna koju je Uzor, tvrtka koja je bila u njegovom vlasništvu, dao Jadrankamenu, bez osiguranja povrata. Orešar koji u Jadrankamenu i danas ima 21 posto vlasništva, aktivno se branio, odgovarajući na pitanja odvjetništva i tvrdeći kako nije oštetio Uzor.

Inače, splitska policija je još ranije Državnom odvjetništvu predala posebno izvješće po kojemu je Orešar zajedno s Erwinom Truskallerom iz Jadrankamena 'isisao' 24 milijuna kuna 2008. i 2009. godine.

U tijeku je i sudski proces pred Općinskim sudom u Splitu gdje ga se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u Jadrankamenu, odnosno izvlačenje oko milijun i pol kuna. No, sudi mu sudac Ante Unković koji je suspendiran pa se čeka da se predmet dodijeli nekom drugom.

Inače, poveznica svih tvrtki koje je kontrolirao Bruno Orešar (Jadrankmen, Uzor i Monter) je da se u njima u prosjeku zadnje četiri godine nisu plaćali doprinosi za radnike.

 

Komentara 3

JA
james49
20:29 17.04.2012.

Ma jok nije on ništa uradio. U USKOK-u još ne znaju da sam to bio ja. Kolko su kvalitetni siguran sam da me nebuju našli.

BI
bilikamen
21:45 17.04.2012.

Bruno Orešar dao iskaz Državnom odvjetništvu: Nisam oštetio Uzor ---------------------------------------- pa normalno da nisi ti kriv, kriv je onaj koji ti dao tri tvornice za tri tenis meča.

SI
sisacka
23:33 18.04.2012.

Ma pojeo vuk magare. Ništa od toga,pitam se tko je za takovo što završio u zatvotu,i kome je oduzeta imovina zbog lopovluka,samo znam da su radnici ******

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije