Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON IZBORA

Bruna Esih: Nemam povjerenja niti u jednu frakciju HDZ-a

Bruna Esih
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
03.06.2019.
u 11:56

- Ne bih rekla da je Škoro naš projekt. Mi smo premali. Ali, da, mnogi su bili pristati biti nečijim projektom..

Tjedan dana nakon izbora za Europski parlament predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih izjavila je da nije protiv razgovora za ujedinjenje stranaka desnice, ali ne pod svakim uvjetom. 

- U životu možete za koje čime žaliti, ali na osnovu toga nećete ništa dobiti. Odluku o tome s kim idemo na izbore nismo donijeli proizvoljno ili zbog svojih vlastitih ego, nego na temelju činjenica i pregovora. Nekakva zamisao o ujedinjenju desnice krenula je još 2017. godine uoči Lokalnih izbora, s istim akterima sam tada sjedila, ali razgovori nisu doveli do zajedništva. Gospođa Tomašić je završila na listi Sandre Švaljek, a neka druga gospoda su još dugi niz mjeseci podržavali Vladu protiv koje ona sada govori. Ali, to sve nas ne sprječava da opet sjednemo za stol. Nismo protiv razgovora, ako netko želi čuti što radimo, spremni smo za razgovor, ali ne znači da prihvaćamo bilo kakve uvjete  - izjavila je Bruna Esih za RTL

Također, istaknula je da ne vidi ni moguću suradnju s Marijanom Petir:

- Ona se sama već izjasnila po tom pitanju. Razgovarala sam s njom, razgovor je bio nezadovoljavajuć, nismo išle zajedno na listu. Izjavila je prije nekoliko dana da nema što raditi ni sa mnom ni s gospođom Tomašić. Neovisni za Hrvatsku smatramo da smo cijelo vrijeme komunicirali istu politiku, rekla je Esih. 

Komentirala je i odnos s HDZ-om:

- Imala sam na žalost ili na sreću priliku određeni period sudjelovati u radu HDZ-a kroz Klub HDZ-a u Saboru. I iz neposredne blizine sam mogla vidjeti kako te stvari funkcioniraju. Trenutno nemam povjerenja niti u jednu tzv. frakciju HDZ-a. Pogotovo ove koje su se sada počeli nametati poput generala nakon bitaka. Kada sam izlazila s određenim idejama u Klubu HDZ-a je vladala apsolutno šutnja. S promjenom vođe u HDZ-u ostaju potpuno isti ljudi. Promjena i smjer politike dakle može biti samo deklarativna, zaključila je Bruna Esih. 

Istaknula je da njena stranka zasad nema kandidata za predsjedničke izbore, niti donesenu odluku koga bi podržali, a odbila je priču da bi Miroslav Škoro mogao biti dio njihove priče:

- Ne bih rekla da je Škoro naš projekt. Mi smo premali. Ali, da, mnogi su bili pristati biti nečijim projektom... 

Komentara 16

SO
sohnahoakasaa
14:23 03.06.2019.

G Bruna svi morate skupiti glave i ako vam je Hrvatska zaista u srcu, ako želite narodu i Hrvatskoj bolje što vas spriječava da svoje programe uskladite i budete skupa zajedno sa Narodom. Prestanite se prepucavati i vječito željeti biati prvi među jednakima (tak se to sad po novom zove) umjesto usijanih i prepotentnih glava. Ako želite toliko puta ponovljeno suverenu slobodnu neovisnu Hrvatsku koju samo političari sprečavaju da to bude....onda prestanite pametovati. Stoljećima prije vas su težnje bile iste, ljudi su ginuli i umirali i oni prije samo 25 godina i ne laprdajte već počnite biti odgovorni. Svih vas 5+1, 5-2, 3+4....i tko više zna kolko vas ima pa onda malo nema.

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
14:53 03.06.2019.

Pitanje je, dali treba svakome naci dlaku u jajetu ili se treba uciniti nesto zajednicki da se unaprijedi Hrvatska? Bruna bi za moj ukus mogla malo diplomatskije govoriti o mogucim buducim politickim partnerima. Meni osobno su i Tomasicke i Bruna Esih i Marijana Petir odlicne domoljubne politicarke. Iako bih Petirku stavio svjetonazorno vise uz bok nasoj predsjednici a Tomasicku i Esih u nesto zescu frakciju.

Avatar yumamic
yumamic
12:50 03.06.2019.

Brunu za predsjednicu! Ljepša je od Kolinde 10 puta, a ima i dobru liniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije