Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kreator pobjeda'

Brumnićev utjecaj bio je prejak, maknut je pod pritiskom vodstva

24.03.2018.
u 10:14

Nakon što se Bernardić odrekao najodanijeg suradnika, u stranci s Iblerova trga zavladala je opća konsternacija.

Vijest da se Davor Bernardić doista odriče prvog i najvjernijeg suradnika, još uvijek glavnog tajnika Zvane Brumnića odjeknula je u SDP-u kao bomba.

Da su se odnosi između njih dvojice dramatično pogoršali zna se već nekoliko mjeseci, kao i da je jedan dio članova Predsjedništva žestoko lobirao da se Brumnića makne sa te funkcije, ali im je svejedno znakovito da se Bernardić doista odlučio riješiti čovjeka koji ga je, kažu izvori, praktički stvorio.

Potpuna eliminacija

Navodno je upravo zbog Brumnića u Statut i ugurana odredba da stranka ima više izvršnih tajnika. Ali umjesto slabljenja Brumnićeva utjecaja, na kraju se ipak “odigralo” na njegovu potpunu eliminaciju.

1/5

– Sve što je Bernardiću trebalo osigurati na njegovu političkom putu Brumnić mu je osiguravao, od infrastrukture na terenu, jer upravo je Brumnić taj koji je držao Zagreb, do financijskih sredstava. On je, manje-više, bio kreator svih Bernardićevih pobjeda. Točno je znao u kojoj organizaciji mora agitirati da bi dobio što mu treba. Zbog toga je u stranci nakon vijesti da više neće biti glavni tajnik zavladala opća konsternacija – kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP-a.

Naš drugi sugovornik iz stranke, koji itekako poznaje stanje u SDP-u, kaže pak da je sve išlo prema tom scenariju jer je bilo očito da je utjecaj Zvane Brumnića posljednjih mjeseci znatno pao.

– Bilo je jasno da su se on i Bernardić razišli i da to neće dugo trajati. Uvijek je Zvane bio taj koji je u toj simbiozi bio glavni, koji je vukao konce i koji volio da je po njegovu. A s druge strane tu su Zlatko Komadina i Rajko Ostojić kojima se takav model funkcioniranja nikako nije sviđao, a koji više nemaju tu prepreku u odnosima s Bernardićem – kaže izvor.

Prepreka za pozitivu

Međutim, takav Bernardićev potez, dodaje, nije mala stvar i dokaz je da će se problemi u SDP-u, koji nisu mali, teško riješiti.

– Na svim razinama, od Vukovara do Dubrovnika, SDP ima što raditi. Glavni tajnik mora neprestano biti na terenu, mora poznavati teren i ljude, a i oni njega. Za razliku od Brumnića, novi glavni tajnik Nikša Vukas ne pozna ni ljude ni teren. Jedan će dio očito kompenzirati Tihomir Barišić, inače Bernardićev kum, koji se spominje kao jedan od izvršnih tajnika, ali sumnjam da će sve to ići na bolje. SDP tone – kaže naš izvor.

Neki u SDP-u misle da bi i Bernardiću i SDP-u tek sad moglo krenuti bolje jer zbog dosadašnjeg prejakog utjecaja Brumnića na Bernardića mnoge dobre ideje nisu prolazile.

– Brumnić je maknut pod pritiskom i to traje mjesecima, ali to nije loše jer je Brumnić često bio prepreka za bilo kakav pozitivan utjecaj na Bernardića – kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP-a. 

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
10:59 24.03.2018.

revolucija jede svoju djecu

Avatar rubinet
rubinet
11:03 24.03.2018.

da je živ dječak sa Sutle,akademik HAZU,on bi tepartijske frakcijske borbe lako,brzo i učinkovito riješio

DU
Deleted user
10:53 24.03.2018.

..partije sdp-hdz kolju se a to je jako dobro za hrvatsku,dao bog pa se udružili..zvane morate više pričati o titu ala mirandolinjo,ostoja i društvo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije