Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenik Čičin Šain:

'Brojke će sigurno još rasti, ono najgore još je pred nama'

Luka Čičin Šain
Foto: Privatni album
1/3
01.12.2020.
u 07:27

Mjere light lockdowna, koji je uveden u Hrvatskoj, u idealnom bi slučaju mogle dovesti do toga da brojke više ne rastu, istaknuo je Čičin-Šain koji ne vidi kako bi one mogle padati bez oštrijih mjera.

Brojke će se još znatno povećavati i ono najgore tek je pred nama, upozorio je virusni imunolog prof. dr. Luka Čičin Šain iz Centra za infektološka istraživanja u Braunschweigu u Njemačkoj.

U Dnevniku HTV-a pojasnio je kako je 4000 zaraženih, dio dnevnih statistika u Hrvatskoj, zapravo samo brojka onih koji su dijagnosticirani, odnosno koje je zdravstveni sustav detektirao.

– Dnevni broj novozaraženih sigurno je još veći, a 50 umrlih rezultat je inficiranih od prije tri do četiri tjedna. Tada ih je bilo između tisuću i dvije tisuće. U međuvremenu su brojke dodatno porasle – i sve će se brojke još daleko dizati. Ono najgore tek je pred nama – rekao je.

Mjere light lockdowna, koji je uveden u Hrvatskoj, u idealnom bi slučaju mogao dovesti do toga da brojke više ne rastu, istaknuo je Čičin-Šain koji ne vidi kako bi one mogle padati bez oštrijih mjera.

– U Njemačkoj je stanje nešto bolje nego u Hrvatskoj – oko 20 tisuća je novozaraženih dnevno. To je visoki broj, ali je stabilan već nekoliko tjedana. To je otprilike kao da je u Hrvatskoj oko tisuću novozaraženih dnevno. Ovu situaciju njemački zdravstveni sustav može podnijeti – rekao je Čičić-Šain.

VIDEO: Danas je u Hrvatskoj oboren novi crni rekord: U samo jednom danu od koronavirusa preminule su 74 osobe.

Komentara 7

ST
StariSokol
08:56 01.12.2020.

Bože sveti od kud samo vade sve te stručnjake da ih ne nazovem "Baba roge". Nisam od niti jednoga do sada nešto pametno čuo več samo plaše narod.

RI
ribar110
08:12 01.12.2020.

To je već rekao pred neki dan. Hvala na savjetima i sijanju panike, imamo toga dovoljno.

Avatar anarchist99
anarchist99
07:41 01.12.2020.

samo ti trabunjaj iz Njemačke. Možda bi i htio uvesti neke mjere za nas? Ili predložiti veće kazne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije