Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJE VIDE

Brodskim će ulicama patrolirati plavci na biciklima

policija bicikli (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
22.04.2013.
u 19:23

Biciklisti će prvenstveno raditi na prevenciji kaznenih djela i prekršaja te voditi računa o pješacima i drugim biciklistima

Ulicama Slavonskog Broda uskoro će patrolirati policajci na biciklima! Nakon kontakt policajaca, patrola u automobilima te policajaca na motorima, Policijska uprava brodsko-posavska pojačala se i biciklističkim ophodnjama, koje će u narednom vremenu biti maksimalno uključene u svakodnevne policijske zadaće.

- Nekima će se ova novost možda učiniti čudnom, ali policajac na biciklu sigurno može uočiti više pojava i događaja važnih za policiju od onoga u autu. Biciklisti će prvenstveno raditi na prevenciji kaznenih djela i prekršaja te voditi računa o pješacima i drugim biciklistima i njihovu ponašanju u prometu – rekao je načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak. Tri bicikla vrijedna 12 tisuća kuna policiji je donirao Grad Slavonski Brod, a dodatnom opremom opskrbili su se uz pomoć Međunarodne policijske organizacije (IPA) i sindikata. Ukoliko se pokaže potreba, moguće je da će ih biti i više.

- Biciklistička ophodnja sigurno ima svoje mjesto u gradu. Nažalost, nemamo puno biciklističkih straza, pa ćemo u suradnji s policijom pokušati povećati njihov broj i tako pridonijeti manjem broju prometnih nezgoda s biciklistima – rekao je gradonačelnik Mirko Duspara. Policajci na biciklima će u dane vikenda redovito provoditi vožnje na relaciji od stadiona Marsonije do Poloja i natrag, educirati druge bicikliste o sigurnoj vožnji i poticati mlade na korištenje bicikla u smislu bavljenja sportom i zdravog načina života.

>> Sigurnost na vodičkim plažama čuvaju \'plavci\' na biciklima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije