Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slipper i Sheldon

Brodski osnovnoškolci simbolično posvojili dvije ugrožene životinje

učenici
Vedran Balen/VLM
14.05.2013.
u 08:46

Zahvaljujući marljivom prikupljanju plastičnih boca, novcem od prodaje osnovnoškolci simbolično posvojili dva šišmiša iz spilje Veternica

Nakon prošlogodišnje akcije prikupljanja plastičnih boca i posvajanja orla Rikija iz Kopačkog rita, mali ekolozi i biolozi iz brodske OŠ Dragutina Tadijanovića pod vodstvom učiteljice Brankice Radonić nastavili su pomagati ugroženim i zaštićenim životinjama u Hrvatskoj.

Zahvaljujući marljivom prikupljanju plastičnih boca, novcem od prodaje oni su ove godine simbolično posvojili dva šišmiša iz spilje Veternica u Parku prirode Medvednica. - Sretni smo jer smo postali ponosni vlasnici dugokrilog pršnjaka i južnog potkovnjaka, koji su zbog uništenja njihovih staništa i spilja postali ugrožene vrste u našoj zemlji – kazale su učenice šestog i trećeg razreda Karla Slabić i Andrea Dmitrović. U projektu je sudjelovalo tridesetak učenika, koji su za šest mjeseci prikupili ukupno 1.285 boca. Najmarljiviji su dobili simbolične nagrade i diplome, koje su im uručene prilikom posjeta Veternici. Prvonagrađena Karla svog je šišmiša nazvala Slipper, dok su o imenu drugog glasovanjem odlučili preostali sudionici akcije. Između petnaestak predloženih naziva, opredijelili su se za Sheldon, prema pametnom fizičaru iz serije Teorija velikog praska. Iduće godine brodski osnovnoškolci planiraju posvojiti dupina.

>>Pobjednici \'Bromare 2013\' Tundre Szabo i Srđan Samardžić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije