Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Debeljak: Moj život s devetero djece i 3600 radnika

21.01.2018.
u 00:00

"Moja djeca nisu “zlatna mladež” i znaju da im neće sve biti poklonjeno"

Prije pet godina, kada je njima potpuno nepoznati Tomislav Debeljak, proizvođač vijaka iz Samobora, privatizirao Brodosplit, u Splitu i šire ostali su u šoku. Od kojega se neki do danas nisu oporavili pa Debeljaku podmeću gdje god stignu. Jer više ne vide goleme tankere na navozima. Debeljak tumači logiku opstanka – ako se pokaže da je najisplativije pakirati kinder-jaja, onda će ih on od sutra i pakirati. Karikira, naravno, no te se logike drži i dalje pa već drugu godinu posluje s plusom.

Prije ovog intervjua završili ste s djetetom na hitnoj, s obzirom na to koliko djece imate, za vas ništa neobično, zar ne?

Ne volim za medije puno pričati o svojoj obitelji, a ne voli to ni moja supruga Danijela. Kad imate toliko djece, to ima i prednosti i nedostataka, premda su djeca najveće bogatstvo. Nemamo materijalnih problema, ali se stalno borimo protiv nekih dječjih bolesti. I sve to puta devet. No, hvala Bogu, djeca su nam zdrava.

Danas je doista neuobičajeno imati toliku obitelj, jeste li je planirali?

Ostao sam 1989. bez brata i roditelje sam nagovarao, a i sami su to željeli, pa sam dobio sestru, koja je dosta mlađa od mene. Na početku braka supruzi sam rekao da bih želio imati više djece, da bi se na kraju dogodilo da je nekako više ona “kreirala” našu brojnost. Kad nam se rodilo osmo dijete, dva tjedna nakon poroda supruga mi je rekla: “Pa ne misliš valjda da nam je ovo zadnje”. Doista sam mislio da će nam osmo biti zadnje, a sada stvarno mislim, a i supruga tako misli, da će nam deveto dijete biti zadnje.     

>> Cijeli intervju čitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo: 

>> Miroslav Škoro: Balašević ima dvoranu besplatno, ja je moram platiti unaprijed

>> Tajna smrti Nikole Tesle: Je li genij ubijen zbog prvog oružja za masovno uništenje

>> Lovranske vile u rukama oligarha iz Gazproma i Rosnjefta

>> Dar: Veliki vodič za upravljanje modernim televizorima

Ključne riječi

Komentara 7

PI
Pikacu
21:04 20.01.2018.

Svaka cast

DU
Deleted user
08:39 21.01.2018.

Svaka vam čast obitelji Debeljak! Nesebičnost, požrtvovnost, ljubav! Vrline su to koje današnji mediji najviše izruguju. Ruše se temelji ljudske civilizacije iz jednostavnog razloga, smatra se da nas je previše na Zemlji! Pohvala večernjaku jer se drznuo pripustiti ovakav članak. Danas takve priče nisu prihvatljive. Poželjno je ljude uvjeravati u Sodomu i Gomoru današnjice kao napredak i buditi u ljudima mržnju, prijetnje, beznađe.

DU
Deleted user
17:30 21.01.2018.

Bog ih nagradio strostruko jer su otvoreni životu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije