Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele čist zrak

Brođani tihom šetnjom prosvjeduju protiv zagađenja

rafinerija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
15.04.2016.
u 14:35

- Želimo trajno rješenje u što kraćem roku – poručili su organizatori

Nakon višednevnog prekoračenja graničnih vrijednosti štetnih tvari i neugodnog mirisa od kojeg se nije moglo disati, građani Slavonskog Broda odlučili su uzeti stvar u svoje ruke.

Okupljeni oko Facebook grupe "Hoćemo čist zrak", oni će u nedjelju u 15 sati na graničnom prijelazu sa susjednom BiH organizirati tihu prosvjednu šetnju u trajanju od 30 minuta. Na taj način, kažu, žele skrenuti pozornost na 108 prekomjernih onečišćenja od početka ove godine.

- Želimo trajno rješenje u što kraćem roku – poručili su organizatori.

>> Rafinerija B. Brod: Obećavamo, 2015. zrak će biti potpuno čist

Komentara 5

IC
Icek53
14:53 15.04.2016.

Sada ce to rjesiti nasa nova vlast.

VP
VasoBerak Pula
17:17 15.04.2016.

Što se ne presele brodjani na more kao sav ostali normalan svjet?

SN
sa-nja
15:30 15.04.2016.

Ta rafinerija u Bosanskom Brodu je tu na istom mjestu vec gotovo 100 godina. I odjednom je pocela smrditi, a ona u Sisku koja je tehnoloski 10 puta zaostalija ne smrdi nego mirisi. Brodsko gospodarstvo je propalo, i sad treba da i susjedu "crkne krava" da 1800 zaposleni ostana na ulici zato sto se Duspara sjetio da rafinerija smrdi. Da se kladimo da Duspara koji je rodom iz Bosanske posavine ni rijec ne bi rekao da HVO nije pobjedjen u ratu i istjeran iz B. Broda. Ne bi bilo prosvjeda, a iz dimnjaka bi izlazili karanfili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije