Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza vlasti

Brkić otkrio s kim će HDZ razgovarati o formiranju većine

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
28.04.2017.
u 20:22

Na jedan način, Orepić je unio u praksu ono što se nikad nije dogodilo - maltene poziva na puč, rekao je Brkić

Kriza vlasti je pretežak termin. U svakoj državi potrebna je politička stabilnost. Dogodila su se samo određena pomjeranja u izvršnoj vlasti i imenovani su državni tajnici koji će obnašati dužnosti do imenovanja novih ministara - komentirao je današnje događaje na političkoj sceni Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, na HRT-u.

O izjavi Vlahe Orepića da narod više nego ikad treba promptno reagirati Brkić je rekao da je izjava dokaz o tome kako pojedinci iz Mosta funkcioniraju.

- Na jedan način, Orepić je unio u praksu ono što se nikad nije dogodilo - maltene poziva na puč, no hvala Bogu nema veliku potporu, pa to više govori o njemu - rekao je Brkić, koji je pozvao na smirivanje tenzija.

Rekao je da je inicijativa za prikupljanje potpisa za opoziv Bože Petrova i za imenovanje Gordana Jandrokovića predsjednikom Sabora zahtjevna operacija, koju treba voditi hladne glave i bez likovanja. Smatra da Petrov kao odgovoran čovjek mora i u skladu s tim postupiti, nada se da će tu točku odmah staviti na dnevni red.

- Sljedeća će faza biti formiranje parlamentarne većine, kaže i najavljuje razgovor sa svim strankama osim sa SDP-om. Dosad je HDZ bio korektan partner, s maksimalnim povjerenjem u Most kao partnera. Most je taj koji destabilizira - rekao je Brkić, koji je optužio Most da se pokazao kao opozicija u vlastitoj poziciji.

Predsjednik kluba zastupnika MOST-a Miroslav Šimić nije se složio s tom tvrdnjom. Smatra da su se zastupnici ponašali odgovorno. Ne zna na temelju čega se stječe dojam da MOST ne odustaje od vlasti.

- Vjerujem da smo mi, koji smo prošle godine odlučili o raspuštanju Sabora i odrekli se saborskih fotelja danas imamo situaciju da su naši ministri dali ostavke jer su se odgovorno ponijeli i na taj način riješili potencijalnu ustavnu krizu u koju nas je uveo predsjednik vlade Andrej Plenković svojim neustavnim ponašanjem. Mislim da smo vrlo jasno rekli da nam nije do vlasti, nego do odgovornosti i u ovom slučaju do zaštite hrvatskog ustava i interesa hrvatskih građana. Što se tiče bilo kakvog preslagivanja mi o tome ne razmišljamo. Predsjednik vlade je rekao da ima novu većinu i mi čekamo da on to dokaže - istaknuo je.

- Ne pregovaramo s SDP-om i ne znam na temelju čega je netko mogao doći do tog zaključka - dodao je, i zaključio da su pokazali da im fotelje nisu na prvom mjestu.

Komentara 26

CA
cagaljb
20:52 28.04.2017.

Treba raspisati nove izbore, ali prije toga treba izglasati zakon o zabrani predizbornih koalicija, pa da vidimo koliko svaka stranka samostalno vrijedi.

Avatar Hrga8
Hrga8
23:34 28.04.2017.

Ošo Milanovic, ošo Karamrle, otici ce i Plenki.

OM
omar
07:02 29.04.2017.

Koalirat će sa onima koji će podržavat dodjeljivanje koncesija diljem Jadrana i lijepe naše prijateljima, familiji... itd. Gdine. Brkić sa reputacijom plagijatora koju imate vi možete biti politički funkcioner jedino u Hrvtaskoj, Bosni, i eventualno u Srbiji. U ni jednoj civiliziranoj i demokratskoj zemlji ne prolaze takvi kao vi. A niste vi jedini i to se vidi u politici Hrvatske od samostalnosti na ovamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije