Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaho Orepić:

'Brkić i Karamarko su mi stvarali pritisak u smislu pokušaja kadroviranja'

Vlaho Orepić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
02.10.2018.
u 19:08

Orepić je ustvrdio kako nije znao da je Brkić odavao podatke iz istrage.

Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova komentirao je optužbe na račun Milijana Brkića o odavanju informacija o policijskim istragama.

- Sad smo vidjeli strahovitu bahatost koja ukazuje na jedan politički Agrokor. Možete napraviti analogiju. Gospodarski Agrokor zloupotrebljavao je državu da bi gospodarski profitrao, a ovaj poilitički iskorištava državne institucije da bi profitirao. Ovi djele nagrade, a ovi zvanja u policiji pa čak i neke doktorate - kazao je Orepić u RTL-u Danas, te dodao:

- Kao ministar pretrpio sam iznimno jake pritiske od Brkića i Karamarka u smislu pokušaja kadroviranja. To je politički pritisak kojem nisam popustio i zato sam tu gdje jesam.

Ustvrdio je kako nije znao da je Brkić odavao podatke iz istrage. 

- To nije stvar ministra već policijskog sustava. Ono što sam želio napraviti je da policija i sigurnosni sustavi moraju biti karijerno zanimanje, a politika svojevrsni štit da rade svoj posao - rekao je Orepić.

Pogledajte video - Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 50

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
19:16 02.10.2018.

Orepić, je li to onaj koji je kao član Mosta bio pod ugovorom s Grizlijem za pokretanje političkog progona protiv konkurentne firme? :)

BE
BeroII
19:22 02.10.2018.

Smradu jedan, pa zašto to nisi javno iznosio tada a ne sada kada politički odgovara ? ? ? Zato jer si lopina kao i tvoji "kolege".

DU
Deleted user
19:23 02.10.2018.

Ostav, druže zastavniče. Za sve vjeke vjekova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije