Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal

Britanski zastupnik izbačen sa sjednice zbog nacističkog ispada

Geoffery Bloom (1)
Foto: AFP/REUTERS/PIXSELL
1/6
Autor
Stojan de Prato
24.11.2010.
u 15:28

“Ein Volk, ein Reich, ein Führer!”, skandirao je Bloom dok je govorio njemački zastupnik Schulz

Da je mržnja prema Nijemcima i dalje jedno od dominantnih obilježja engleskih nacionalista, potvrdio je Geoffery Bloom, jedan od 12 zastupnika euroskeptične Stranke za neovisnost Ujedinjenoga Kraljevstva (UKIP) u Europskome parlamentu. “Ein Volk, ein Reich, ein Führer!”, skandirao je, naime, Bloom dok je za govornicom tijekom rasprave o gospodarskoj krizi u Irskoj na EP-ovu plenumu u utorak u Strasbourgu bio čelnik frakcije Progresivna saveza socijalista i demokrata (S&D) Nijemac Martin Schulz.

EP-ov predsjednik Poljak Jerzy Buzek, član Europske pučke stranke, izbacio je na to Blooma iz dvorane, nagovijestivši mu stegovni postupak. Ako je suditi prema kazni koju je EP-ovo stegovno vijeće proljetos odrezalo UKIP-ovu čelniku Nigelu Farageu, jer je predsjedniku Europskoga vijeća Belgijcu Hermanu van Rompuyu rekao da je “nitko i ništa”, da “ima karizmu mokre krpe” te da “dolazi iz zemlje koja ne postoji”, Bloom bi u prosincu mogao ostati bez najmanje 2700 od ukupno 7000 eura svoje mjesečne plaće. Socijaldemokrata Schulza, kojega je Bloom k tome proglasio “nacionalsocijalistom”, prije nekoliko je godina talijanski premijer Silvio Berlusconi bio nazvao “kapom u konc-logoru”.

Komentara 35

OB
-obrisani-
19:20 24.11.2010.

info punkt, ne radi se o komentatorima već o konkretnoj komentatorici. Na njezino pitanje \"jesam li čifutica\" odgovorila sam protupitanjem \"a je li dotična balijica\". Ukratko, prilagodjena terminologija.

OB
-obrisani-
19:22 24.11.2010.

rea, to ti je kao u prostituciji... tko je kriv? dama ili mušterija?

OB
-obrisani-
02:05 25.11.2010.

24.11.2010. u 20:26h šćtrlj je napisao/la: Jedno je što ja jesam,a drugo su tvoje želje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije