Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJEPILI 24,5 MILIJUNA LJUDI

Britanski premijer Johnson: 'Cjepivo AstraZenece je sigurno i učinkovito'

FILE PHOTO: British Prime Minister Boris Johnson speaks in the lower house of parliament
Foto: JESSICA TAYLOR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
16.03.2021.
u 12:24

U Velikoj Britaniji se provodi masovna kampanja cijepljenja

Britanski premijer Boris Johnson u utorak je rekao da je cjepivo AstraZenece i Sveučilišta Oxford protiv covida-19 sigurno i iznimno učinkovito, prenosi AFP i podsjeća da je više zemalja privremeno obustavilo korištenje tog cjepiva zbog sumnji da izaziva ozbiljne popratne pojave.

"To je cjepivo sigurno i iznimno dobro djeluje", kazao je Johnson za The Times, istaknuvši da ga je "relativno lako distribuirati".

U Velikoj Britaniji se provodi masovna kampanja cijepljenja te je prve doze cjepiva AstraZenece ili Pfizer/BioNTecha od prosinca već primilo 24,5 milijuna ljudi. To su trenutno dva dostupna cjepiva u toj zemlji.

Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) raspravljat će o sigurnosti cjepiva AstraZenece u utorak.

Oko desetak zemalja, među kojima su Francuska, Njemačka i Italija, suspendirale su to cjepivo iz predostrožnosti zbog nuspojava, uključujući i stvaranje krvnih ugrušaka kod nekih osoba koje su cijepljene AstraZenecom. 

No, za sada nije čvrsto dokazana veza između tog cjepiva i ozbiljnih nuspojava.

WHO zasad preporučuje nastavak cijepljenja AstraZenecom.

 

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 2

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
12:46 16.03.2021.

Reci ti onima koji umru 2-3 dana nakon cijepljenja od posljedica zgrušavanja krvi. Obiteljima preminulih savjet: tražite obdukciju jer će inače sve smrti biti starosti.

AA
aabbcc
14:14 16.03.2021.

Ovdje se postavlja pitanje koliko dugo se koristi najjeftinije cjepivo AZ i zar je npr. trebalo 30 dana da se negativne posljedice dogode, skontaju i pocne medijska kampanja o štetnosti istog ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije