Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DISKRIMINACIJA

Britanski poslodavci i dalje mogu prisiljavati zaposlenice da nose visoke pete

Nicola Thorp
Foto: Lauren Hurley/Press Association/PIXSELL
21.04.2017.
u 23:43

ampanja protiv pokrenuta je nakon što je Nicola Thorp poslana doma sa stažističkog posla u tvrtki Price Waterhouse Cooper jer je na radno mjesto došla u cipelama ravnog đona

Poslodavci u Velikoj Britaniji i dalje mogu prisiljavati zaposlenice da nose visoke pete nakon što je vlada odbacila poziv da se "seksistički" pravilnik o odijevanju stavi izvan zakona.

Kampanja protiv pokrenuta je nakon što je Nicola Thorp poslana doma sa stažističkog posla u tvrtki Price Waterhouse Cooper jer je na radno mjesto došla u cipelama ravnog đona te odbila obući visoke pete. Thorp je pokrenula peticiju kojom bi se zakonom zabranila takva prisila zaposlenica da nose obuću s visokom petom, a u šest mjeseci prikupila je više od 152.000 potpisa, piše Daily Mail.

O ovom pitanju početkom ožujka raspravljalo se u britanskom parlamentu, a vlada je tada rekla da ovo pitanje shvaća ozbiljno te da će nastaviti raditi protiv diskriminacije žena na radnom mjestu. Vlada je pak u petak rekla da je diskriminacija na temelju roda već protuzakonita te da će i dalje pokušati zakon učiniti jasnijim poslodavcima. Nove upute bit će poslane poslodavcima tijekom ljeta, ali vlada kaže da je sadašnji zakon dovoljan.

Thorp je izrazila nezadovoljstvo ovom odlukom rekavši da sustav u kojem poslodavci imaju slobodu odlučiti što je pošteno, a što nije, ima tendenciju da stavlja žene u nepovoljniji položaj.

>> Britanci traže od Vlade: Zaštitite žene od štikli!

>> Nosite uske traperice i 'statement' ogrlice? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

Komentara 15

Avatar samo Istina
samo Istina
10:32 22.04.2017.

...isti kao što se od muškarca treba tražiti da nosi kravatu ili da bude obrijan. Ako radno mjesto traži određeni "dress code" onda se radnik ima u skladu s tim nositi i ponašati i kraj priče. Npr. da radi u rudniku i kanalizaciji, nosila bi čizme i kacigu itd. Danas svašta svakome smeta i izmišlja neka svoja prava. Prilagodi se i šuti ili odlazi, pa osnuj svoju tvrtku i onda šetaj gol ako hoćeš..

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
18:52 22.04.2017.

U mojoj tvrtki i žene se moraju brijati.

IH
iron.hide.54966
07:46 22.04.2017.

Diskriminacija i netolerancija, nekima su to riječi umjesto dobar dan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije