Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit G20

Britanska premijerka May poručila Putinu da okonča "neodgovorne aktivnosti"

Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.06.2019.
u 14:26

May je ruskom predsjedniku rekla kako želi da dvojica Rusa, odgovornih za napad na Sergeja Skripalja u Salisburyju prošle godine, budu dovedeni pred sud.

Britanska premijerka Theresa May rekla je u petak Vladimiru Putinu kako Rusija mora okončati svoje "neodgovorne i destabilizirajuće aktivnosti" ako želi da se odnosi između dvije zemlje, pogoršani trovanjem bivšeg ruskog špijuna na britanskom tlu, poboljšaju.

May je ruskom predsjedniku tijekom sastanka na summitu G20 također rekla kako želi da dvojica Rusa, odgovornih za napad na Sergeja Skripalja u Salisburyju prošle godine, budu dovedeni pred sud, poručili su iz njezina ureda.

"Premijerka je rekla kako je upotreba smrtonosnog nervnog sredstva na ulicama Salisburyja dio šireg niza neprihvatljivog ponašanja te je doista čin vrijedan prezira koji je uzrokovao smrt britanske građanke, Dawn Sturgess", navodi se u izjavi.

Theresa May
1/6

"Naglasila je kako ostajemo otvoreni za drugačiju vrstu odnosa, no kako bi to bilo moguće, ruska vlada mora odabrati drugi put", prenosi Reuters.

Putin je odbacio optužbe Velike Britanije o umiješanosti Rusije u napad nervnim plinom, sugerirajući kako su obje strane spremne zaboraviti incident, prenosi dpa.

"Smatram da su Rusija i Ujedinjeno Kraljevstvo zainteresirane za potpunu obnovu odnosa, nadam se da će biti učinjeni barem početni koraci", rekao je Putin za Financial Times.

Dodao je kako špijuni koji izdaju svoju zemlju moraju biti kažnjeni.

"Ne kažem da je incident u Salisburyju način na koji to treba učiniti... no izdajnici moraju biti kažnjeni", rekao je.

Komentara 5

Avatar Dumen
Dumen
14:31 28.06.2019.

A sad naš bivši predsjednik treba dati izjavu

TO
Toni66
23:26 28.06.2019.

May je ruskom predsjedniku rekla kako želi da dvojica Rusa, odgovornih za napad na Sergeja Skripalja u Salisburyju prošle godine, budu dovedeni pred sud. Da je to Šešelju napravila evo kako bi on reagirao On bi joj odgovorio krmačo matoratora jedna bijedna - glupa ne kakaj kako te nije sram da pisneš. ? Netko je moje Ruse namazao malo sa običnim brašnom a ti kravetina digla graju i mene optužila za krivicu . I u mjesto da se pokriješ po glupoj glavi ti se raskokodakala kao da si imalo pametna ? Koliko si Diplomata Saudijske Arabije potjerala doma ti i tvoji prijatelji Demokrati - osvetnici naivčine za brašno e to je strašno... ! Kako sad kod ubojstva Američkog novinara nikakva buka se ne stvara ???

ST
stanoe
02:49 29.06.2019.

Ovo joj je bila zadnja prilika da ga popusi Putinu. Ali kako vidim ni nju nije iskoristila. Vise je nece imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije