Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WikiLeaks

Britanska policija sumnjičila roditelje male Maddie McCann

madeleine McCann
Reuters/PIXSELL
14.12.2010.
u 15:53

Britanski veleposlanik u Portugalu američkom kolegi rekao je da britanska policija zajedno s portugalskim istražiteljima radi na slučaju protiv McCannovih

WikiLeaks je objavio zanimljive detalje o tajanstvenom nestanku male Britanke Madeleine McCann koji bi mogli uzdrmati britansku političku scenu. Naime, suprotno uvriježenom mišljenju, britanska je policija intenzivno prikupljala i svojim portugalskim kolegama slala dokaze protiv roditelja nestale djevojčice koji su tada bili i službeno osumnjičeni.


Tajna depeša

Britanski veleposlanik u Portugalu američkom kolegi rekao je da britanska policija zajedno s portugalskim istražiteljima radi na slučaju protiv McCannovih. O ovom događaju američki veleposlanik izvijestio je Washington u depeši napisanoj 21. rujna 2007. godine. Dva tjedna prije toga portugalska policija Kate i Garryja McCanna proglasila je osumnjičenicima. Depeša ne otkriva sve jer u njoj ne piše koje su točno dokaze dali Britanci te jesu li oni sudjelovali u odluci da se McCannove proglasi sumnjivcima. No, ona pokazuje da su Britanci imali znatno veću ulogu u istrazi nego što se znalo i nego što su dosad priznavali. McCannovi su cijelo vrijeme tvrdili kako nemaju ništa s nestankom svoje kćeri. Službeno su bili osumnjičeni do srpnja 2008.


Bačena u ocean

Maddie McCann 3. svibnja 2007. godine nestala je iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz i otad joj se gubi svaki trag. Kada je nestala, imala je samo tri godine. Njezini roditelji, ugledni britanski liječnici s dobrim vezama u tadašnjoj laburističkoj vladi, bili su na meti kritika jer su malu Madeleine i blizance od dvije godine ostavili same u apartmanu, dok su oni s prijateljima uživali u večeri u obližnjem restoranu. Mediji su pisali da je majka djeci dala sedative kako bi bila mirna. Pojavile su se špekulacije da je djevojčica umrla od prevelike doze te da su je roditelji, kako bi prikrili tragove, bacili duboko u Atlantski ocean.

Komentara 8

OR
orisis
13:33 15.12.2010.

ako je nisu nashli ,to znachi da su politichari u pitanju

OB
-obrisani-
17:12 14.12.2010.

Užas! Ne vjerujem u takovu konstrukciju.

JA
jankoprekobrda
22:22 14.12.2010.

18:43h smrtfasizmu je napisao/la: Od pocetka sam bio 100& _______________________ I ja sam u Engl. vise od tebe, pa ne mislim tako o Englezima. ____________________________ utatica ________________ cunt ____________________ Vas trojica ste zaista budaletine nad budaletinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije