Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gibraltar

Britanska mornarica vježbala pucajući po španjolskoj "zastavi"

gibraltar
Arhiva VL
20.11.2009.
u 22:00

Za vrijeme vojne vježbe kod Gibraltara na južnom djelu Pirinejskog poluotoka, prekomorskog teritorija Ujedinjenog Kraljevstva, britanska je ratna mornarica koristila plutaču označenu bojama španjolske zastave kao metu.

Za vrijeme vojne vježbe kod Gibraltara na južnom djelu Pirinejskog poluotoka, prekomorskog teritorija Ujedinjenog Kraljevstva, britanska je ratna mornarica koristila plutaču označenu bojama španjolske zastave kao metu.

Sudeći prema izvještajima lokalnih medija britanski su vojnici plutaču brzo maknuli kada su vidjeli da im se približava španjolska policijska brodica, nakon čega je britanski veleposlanik pozvan u ministarstvo vanjskih poslova u glavnom španjolskom gradu, Madridu.

Veleposlanik se ispričao zbog incidenta.

Vojna vježba kao politički "statement"

Napetosti između dva kraljevstva već duže vrijeme postoje jer britanska vlada zahtjeva da se dio mora oko Gibraltara proglasi teritorijalnim morem Velike Britanije.

Španjolska vlada takve zahtjeve odbija. U posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko je puta došlo do verbalnih sukoba između britanske mornarice i španjolske policije koja čuva svoje teritorijalne vode.

Komentara 7

Avatar punkufer
punkufer
14:26 22.11.2009.

Tipičan britanski šovinizam, arogancija i preseravanje. Da to napravi Hrvatska mornarica oni bi nam prvi kenjali po glavi. Biti bahati i aroganti, to jedino znaju.

MA
maretipe
22:26 20.11.2009.

Pa vidis Zslovenski prijatelj Solana Dobiti ces po piocki kao i Zslo he he he.Gdije si sad magare Evropsko sad se vidi da ste KEROVI ali po lako doci ce sve na svoje hopa hopa zupa.

SI
Sinatra
17:21 21.11.2009.

Što se tiče članka... Britance je već odavno trebalo otjerati sa Stjene, jer se na ovakav način Britanci i dalje hrane svoju patološku sliku o sebi samima kao o super- bitnom čimbeniku svijetske politike i kolonijalnoj velesili. Činjenica jest da, ako išta, onda su u današnjem svijetu,a pogotovo Europi, Britanci faktor nestabilnosti i obrane njihovih uskih i sebičnih interesa. Vrlo retro s njihove strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije