Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetovanje u Splitu

Djevojka (18) Britanki razbila glavu metalnom šipkom jer je odbila dodatno platiti, hostel zatvorili

Laura Denmar
Foto: Instagram
20.08.2018.
u 10:05

Laura Denmar ljetovala je u Hrvatskoj, no pitanje je hoće li se ikada vratiti

Britanska studentica Laura Denmar (26) tvrdi kako je pretučena metalnom šipkom nakon što je odbila dodatno platiti smještaj u hostelu tijekom ljetovanja u Splitu, a Daily Mail objavio je i fotografije teško ozlijeđene djevojke.

Prepričala je kako je preko interneta rezervirala smještaj u središtu Splita za 60 funti po noći (oko 500 kuna) za sebe i svoga 39-godišnjeg dečka Jeremyja Lafonda, no kada su došli na adresu, odmah su poslani u predgrađe.

– Rekli su nam da moramo pokupiti ključeve drugog hostela i onda otići u naš apartman, Kada smo ondje stigli, bilo nam je jasno da to nije legalno jer je bilo 30 kreveta i jedna kupaonica, a nitko ništa nije kontrolirao. Nismo imali gdje drugdje odsjesti i već smo platili smještaj pa smo odlučili ostati ondje – ispričala je 26-godišnjakinja.

– Našeg zadnjeg dana, rano ujutro stigla je čistačica i rekla da moramo odmah otići ili još platiti. Rekla sam joj da je to nerazumno i odbila platiti pa je ona rekla da će pozvati policiju ako ne odemo. Znala sam da to što rade nije legalno pa sam rekla neka zove policiju. Umjesto toga nazvala je muškarca za kojeg mislim da je vlasnik. Mislili smo otići što je brže moguće, no ona nas je zaključala dok vlasnik nije došao – prepričava Britanka.

– Kada je došao, zabio je Jeremyja u zid s drugim muškarcem, a žena me počela tuči metalnom šipkom. Bilo je grozno – rekla je ona.

U napadu je Lauri Denmar razbijena glava pa je dobila nekoliko šavova, slomljena joj je ruka te ima modrice po rukama i ostatku tijela.

Slučaj je prijavila policiji koja sve istražuje, a bila je i u kontaktu s Britanskim veleposlanstvom. Žalila se i stranici preko koje je rezervirala smještaj iako ne spominje o kojem je hostelu riječ.

Policija je za pak dnevnik.hr potvrdila da je Britanka napadnuta.

– 31. srpnja 2018. u 11:37 sati zaprimljena je dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća. Policijski službenici upućeni su na mjesto događaja te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću (državljanka Velike Britanije), zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smještaja. 26-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć, a tom prilikom utvrđeno je da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama – objasnili su u policiji.

Protiv 18-godišnjakinje podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Hostelu je zabranjen rad.

– Sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta. Tom prilikom utvrđene su nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti te izdala rješenje o zabrani rada – kažu u policiji.

>> Atraktivna zvijezda Instagrama, napravila ogromnu reklamu Hrvatskoj

Komentara 206

MA
malitrn
11:37 20.08.2018.

Nije to ništa kaj se radi po londonu ! Tamo je kao u samurajskim filmovima, lete glave , noge , ruke. Evo baš danas čitam frajer na ulici čekičem napao dvije žene i unakazio ih !?!? Bacaju kiselinu ljudima u u lice, muslimani luduju kao i inače, noževima slave alaha, ma živi pakao!

Avatar hrjosko
hrjosko
10:37 20.08.2018.

Britanci su poznati da idu na godišnji pa se razbole i onda tvrde da je od hrane u hotelu! Pa onda traže povrat novca! Tako rade u Spaniji i drugim državama ali ovdje su naišli na gore od sebe! Ha ha

SA
samograd
12:15 20.08.2018.

Britanci čitaj Englezi su očajni gosti razulareni i neodgojeni.Koliko lažnih vijesti ima zadnjih dana da i ovo treba uzeti sa rezervom,kaže ova joj je čistačica "raskolila glavu" koje pretjerivanje.Prije neki dan je jedna Engleskinja pala u more i bila 10 sati dok je naši nisu spasili čitavu noć je cugala .Tako i ova možda je pijana i agresivna napala čistačicu pa je dobila partfišom po bulji.Vi gore čistunci-komentatori koji bi zatvarali ,prokinjete ,dijelite pravdu , ste ustvati uzrok zašto je naše društvo dijelom negativno donositi sud bez dokaza je obični.linč.Rulja za linč ne razmišlja nego čita24 sata i tamo ide po mišljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije