Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD ODMORA

Britanci uvode novi zakon: Građanima 5000 funti kazne ako će putovati bez valjanog razloga

Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.03.2021.
u 13:06

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da su ograničenja putovanja u inozemstvo nužna kako bi se Britanci zaštitili od velikog broja slučajeva zaraze i novih varijanti

Velika Britanija uskoro planira usvojiti zakon kojim bi se građane kažnjavalo s 5000 funti ako bi pokušali putovati izvan zemlje, a da nemaju neki valjani razlog.

Kazna je dio zakona o kojima će zastupnici glasati u četvrtak, a prema trenutačnom planu ublažavanja mjera građanima je putovanje u inozemstvo trebalo biti dopušteno nakon 17. svibnja. No, čini se kako bi se taj rok mogao produljiti zbog novog rasta broja oboljelih u Europi i zbog sporog cijepljenja.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da su ograničenja putovanja u inozemstvo nužna kako bi se zaštitili od velikog broja slučajeva zaraze i novih varijanti koje bi mogle dovesti u opasnost učinak cjepiva, javlja BBC.

Članica parlamenta Rachel Reeves rekla je za BBC da laburisti podržavaju mjere za održavanje zatvorenih granica Ujedinjenog Kraljevstva i izbjegavanje širenja novih varijanti, no dodala je i da je spora reakcija vladajućih pridonijela visokoj stopi smrtnosti u zemlji.

Britanski premijer Boris Johnson upozorio je u ponedjeljak da bi treći val pandemije COVID-19 koji hara Europom mogao zahvatiti Britaniju.

"Ranija iskustva naučila su nas kada val pogodi naše prijatelje, da udari i u naše obale, pa očekujem da ćemo osjetiti posljedice u dogledno vrijeme", rekao je Johnson novinarima.

 

Komentara 29

Avatar Vlaho
Vlaho
13:37 23.03.2021.

Super evo nama naše turističke sezone , a posebno jugu Hrvatske. Protestirajte protiv cijepljenja i mjera, uskoro će te protestirati prodajom nekretnina i obiteljskog zlata nakon druge sezone bez prihoda...

Avatar FutureGohanII
FutureGohanII
13:21 23.03.2021.

Ovaj svijet je ozišao u 3 lepe... ovo je fašizam... danas više se genocid i ratovi ne provode, sad je doktrina stvaranja narod stado.

SJ
Sve je uzalud
14:09 23.03.2021.

.....gulag...Pernar sve ti je oprošteno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije