Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSTANITE KOD KUĆE'

Britanci ignorirali apel premijera, nije ga poslušao ni ministar zdravstva

Boris Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.01.2021.
u 19:47

Prošao je kraj mene i vidio sam da je bio pun blata - rekao je čitatelj Daily Maila koji im je poslao i snimku.

Britanski premijer Boris Johnson jučer je pozvao svoje sugrađane da 'dva puta promisle' prije nego izađu iz kuća. Razlog je loše stanje vezano uz pandemiju koronavirusa.

No, čini se da dobar dio stanovnika nije poslušao apel premijera te su parkovi bili puni, a među njima je bio i Matt Hancock, ministar zdravstva Velike Britanije. On je snimljen u jednom londonskom parku kako nosi loptu za ragbi. Masku nije imao.

- Bilo je oko 15.30 kada sam odjednom vidio Matta Hancocka, bio je tamo i igrao ragbi. Prošao je kraj mene i vidio sam da je bio pun blata - rekao je čitatelj Daily Maila koji im je poslao i snimku.

Podsjećaju da je prema pravilima ljudima dopušteno da se sami rekreiraju ili s ljudima s kojima žive. Napominju i da službene smjernice ne isključuju sportove s loptom.

Dalje navode kako su u Sloughu snimljeni kupci u trgovačkim centrima bez maski na licima, a koje su obavezne u dućanima. U Birminghamu je uhićeno 11 osoba na prosvjedu protiv strogih mjera.

Pogledajte i video: Članovi Vlade javno su se cijepili protiv koronavirusa

Komentara 2

DU
Deleted user
19:55 16.01.2021.

BiH je uvela obavezne maske, mjeru koju je srušio Ustavni sud pa je pretvorena u preporuku. Isti sud je srušio i odluku o policijskom satu. Kafići, restorani, klubovi i teretane rade normalno. Postoje ograničenja okupljanja, preporuke o distanciranju i slične mjere kojih se malo tko pridržava. Kako to da im onda padaju svi korona brojevi? To je za ravnokoronaše teško pitanje jer za njih opcija "prirodno prokužavanje stanovništva" ne postoji. Ni pod razno! Zato su novinari ostali u čudu. Nenad Jarić Dauenhauer, novinar koji je među čitateljima Indexa poznatiji po nadimku Dr. Panikhauer, pokušao je objasniti taj "misterij". Kao čovjeku koji čvrsto vjeruje da virus sluša odluke Stožera, prirodna prokuženost koju je još davno lijepo objasnio dr. Ivan Đikić, Dauenhaueru nije opcija. Pa je ponudio svoje objašnjenje pri kojem se, blago rečeno, nekoliko puta poskliznuo i posvađao sa samim sobom.haha što više ograničenja to više zaraze stožer odmah ukinuti i vladu raspustit

GE
genadij
20:58 16.01.2021.

Isto ko i gripa, virus je došel, tak bu i prošel. Mjere su teška gupost. Ljudima je dosta ispiranja mozga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije