Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ ZADRA

Britanac u karanteni: Ulovili ga kako bježi, a sada traži voće, šampone, mekanu posteljinu...

Ilustracija
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
14.08.2020.
u 08:51

Dvojac je smješten na trećem katu hotela u Zadru, te su bili zaključani kako ne bi ponovno pobjegli. Zbog takvog tretmana žalili su se britanskoj ambasadi.

Britanski državljanin pobjegao je iz objekta u kojem je bio smješten u samoizolaciji u Zadru, no ubrzo je pronađen. Muškarac se odbio testirati na koronavirus iako je njegov prijatelj pozitivan.

Kada je po njega došla patrola civilne zaštite kako bi ga prepratila u karantenu, nije ga zatekla u objektu, a njegov cimer rekao im je da je izišao na stražnji izlaz kako bi otišao u ljekarnu.

Odmah je krenula potraga u okolici te je uočen s ruksakom na leđima, nakon čega je automobilom saniteta odvezen u karantenu, zajedno sa svojim zaraženim prijateljem. Ljekarna u koju je ušao morala je biti zatvorena i dezinficirana, kao i apartman u kojemu je boravio i koji u sljedeća tri dana ne smije biti ponovno iznajmljen, javlja portal 057info.

Dvojac je smješten na trećem katu hotela u Zadru te su bili zaključani kako ne bi ponovno pobjegli. Zbog takvog tretmana žalili su se  britanskoj ambasadi.

Britanac je s Hvara, gdje je najvjerojatnije zaražen, otputovao na Plitvička jezera, a tamo je osjetio prve simptome bolesti. Testiranje u Zadru pokazalo je da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je i njemu i njegovu bliskom prijatelju određena samoizolacija, a zatim i karantena. Iako se žale da su im ugrožena ljudska prava, u karanteni traže voće, leće, šampone, mekanu posteljinu... što im se na trošak zadarskih poreznih obveznika i isporučuje, piše portal 057info.

Komentara 11

DU
Deleted user
09:23 14.08.2020.

Koštat će nas ovogodišnji turisti i više nego mislimo.

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
09:30 14.08.2020.

Kolika je cijena zdravlja i života Hrvata koje zaraze turisti?

DE
deda1234
09:50 14.08.2020.

Da Britanci su poznati po kulturi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije