Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Brijanjem brade protiv žilet-žice

žica
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
01.01.2016.
u 19:49

Međimurje je jedina županija u Hrvatskoj koja ima ograđenu granicu sa dvije strane

Međimurski demokratski savez uključio se u prosvjed protiv žilet-žice na granici sa Slovenijom neobičnom akcijom -  brijanjem brade žiletima. Članovi te regionalne stranke nazvali su je "Brijanje - korisna upotreba žileta", a organizirali su je kod graničnog prijelaza Bukovje - Gibina, pozivajući slovensku vlast da što prije ukloni prepreke koje mještanima u pograničnom području otežavaju život.

Predsjednik stranke Željko Pavlic ističe da je Međimurje jedina županija u Hrvatskoj koja ima ograđenu granicu sa dvije strane, slovenske i mađarske.

- Žilet-žicom dovode se u opasnost ljudi i životinje koji obitavaju na tom području, otežava se život stanovništvu i razdvajaju se narodi koji su do sada zajedno živjeli i surađivali, ugrožavaju se gospodarski, poljoprivredni i turistički potencijali područja kroz koja žica prolazi, a na nekim područjima se postavljanjem žice provociraju granična pitanja - nabraja Pavlic. Pozvao je i hrvatsku Vladu da "snažnije intervenira u zaštiti hrvatskih, ali i europskih, civilizacijskih interesa".

>> Žica i na prijelazima Rupa i Pasjak, uz Kupu Slovenci zahtijevaju: Mičite je!

>> Teško je stalno gledati žilet-žicu

Komentara 7

DU
Deleted user
08:51 02.01.2016.

očekujem da bu hadeze počel ograđivati hrvatsku sa žicom , prvo ograditi se od bosne i hercegovine, tamo kak čitamo u večernjem ima talibana svih boja i vjere,....

LA
Lavica7
22:28 01.01.2016.

Zasto ju samo ne izrezu i pozovu Rome da ju otpelju? Lakse je odnjet zicu nego tracnice.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
22:04 01.01.2016.

Međimurje je jedina županija u Hrvatskoj koja ima ograđenu granicu sa dvije strane i njeni stanovnici se uz Boga i domoljublje osječaju kao od strane europskih i kulturnih žicom zatvoreni svoji na svom balkanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije