Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesna pobjeda Trumpa

Brett Kavanaugh potvrđen za suca američkog Vrhovnog suda

Brett Kavanaugh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.10.2018.
u 22:11

Američki Senat potvrdio je Trumpova kandidata Bretta Kavanaugha za suca Vrhovnog suda

Američki Senat potvrdio je Trumpova kandidata Bretta Kavanaugha za suca Vrhovnog suda čime je osigurana konzervativna većina u najvišem pravosudnom tijelu vjerojatno za nekoliko generacija.

Senatori su izbor Kavanaugha izglasali s 50 prema 48

Samo je jedan član oporbenih Demokrata glasao za 53-godišnjeg suca koji je proteklih dana bio suočen s optužbama za spolne napade što on opovrgava i tvrdi da su dio urote ljevice u pokušaju da spriječi njegov izbor u Vrhovni sud. 

Potvrda kavanaugha je velika pobjeda za Donalda Trumpa jer je ovime stvoren odnos 5-4 u Vrhovnom sudu u korist republikanaca što će im dati prednost u mogućim pravnim bitkama oko ključnih pitanja poput prava  na abortus, migracija, kao i Trumpovih pokušaja da zabrani transrodnim osobama priključivanje američkoj vojsci.

Situacija oko Trumpova kandidata za suca Vrhovnog suda prethodno je eskalirala jučer kada je na demonstracijama na Capitolu uhićeno 300 prosvjednika među kojima su bili i komičarka Amy Schumer te starleta Emily Ratajkowski.

Ranije u petak američki Senat u preliminarnom glasanju potvrdio je Kavanaugha s 51 glasom 'za' i 49 'protiv'.

"Sram vas bilo", skandirali su aktivisti koji se protive potvrdi suca Kavanaugha, optuženog za seksualni napad i neprimjereno ponašanje u mladosti.

Republikanci imaju tijesnu većinu u Senatu, i sve su oči bile uprte u nekoliko ključnih senatora, neodlučnih u tome kako glasati.

Brett Kavanaugh
1/5
Ključne riječi

Komentara 57

DU
Deleted user
22:21 06.10.2018.

Pravda je pobijedila.

Avatar Trgovac
Trgovac
22:46 06.10.2018.

Najkvalificiraniji kandidat za vrhovnog suca u povijesti, izniman student i sudac, fantastična osoba za koju svi imaju riječi hvale, dobar čovjek bez mrlje u karijeri i u životu. I takvog su pokvareni i nemoralni ljevičari i demokrati pokušali uništiti zbog političkih spletki. Fala Boga pa nisu uspjeli.

Avatar Trgovac
Trgovac
22:43 06.10.2018.

Amerikanci polako čiste pravosuđe od ljevičarskih operativaca koji su se ubacili u sudstvo i bavili se političkim aktivizmom umjesto pravdom i zakonom. No pomalo i to se mijenja. Jedino kod nas udbaši preživljavaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije