Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kava mu je hladna

Breivik se žali na "nehumane" uvjete u zatvoru

'Anders Behring Breivik clenches his fist as he arrives at the courtroom for the first day of his trial  in Oslo in this April 16, 2012 file photograph. As the trial of Breivik comes to an end, Norway
Reuters/PIXSELL
09.11.2012.
u 21:54

U pismu zatvorskoj službi čije detalje su objavile norveške novine VG napisao je i da ne dobiva dovoljno maslaca te da ne smije koristiti hidratantnu kremu

Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik koji je ubio 77 ljudi požalio se na ''nehumane'' uvjete u zatvoru u kojem služi kaznu, javlja BBC. U pismu zatvorskoj službi čije detalje su objavile norveške novine VG napisao je da se mu kavu poslužuju hladnu, da ne dobiva dovoljno maslaca te da ne smije koristiti hidratantnu kremu. Njegov odvjetnik potvrdio je da je dokument od 27 stranica kojeg se dokopao list VG autentičan.

 - Sumnjam da postoji lošija kaznena ustanova u Norveškoj- napisao je Breivik koji kaznu u zatvoru Ila služi u ćeliji koja se sastoji od dijela za spavanje, za učenje i za vježbanje, a svaki od njih veličine je 8 metara kvadratnih.

U pismu se između ostalog  žali da je njegova ćelija prehladna, loše uređena i nema pogled. Lisice su mu preoštre, ujutro se mora požuriti s brijanjem i pranjem zubiju, a prekidači za svijetlo i televiziju su izvan ćelije pa mora tražiti pomoć ako želi promijeniti program ili spavati.

Podsjetimo, Breivik je zbog bombaškog napada u Oslu i masakra na otoku Utoyi osuđen na 21 -godišnju kaznu zatvora koja je maksimalna u Norveškoj, ali je osuđen na "preventivno zatvaranje" čime se dopušta mogućnost da ostane u zatvoru i nakon isteka tog razdoblja ako se ocijeni da još uvijek predstavlja opasnost za okolinu.

>> Ubijao je zbog majke koja bi ga milovala, a onda pretukla

>> Nasmiješeni Breivik: Ispričavam se što nisam ubio još više ljudi

Komentara 15

ZZ
Zagreb Zagreb
22:39 09.11.2012.

I to su vijesti ? Zaista? Cudo jedno! Ako mu je kava hladna neka ju ne pije. Koga briga kako je njemu? Pisite o onim ljudima kojih vise nema radi njega, koji ne piju nikakvu kavu, pisite o obiteljima kojeoje su izgubile svoje drage i kojima je presjela kava.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
22:48 09.11.2012.

Treba mu namontirati prekidace za stuju unutra.

OB
-obrisani-
22:10 09.11.2012.

Ovakve bi ja bacio u tamnicu a kljuc bi bacio u tihi ocean

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije