Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA U BIJELOJ KUĆI

Brazilski dužnosnik pozitivan na koronavirus nakon susreta s Trumpom

Donald Trump
Foto: REUTERS/Erin Scott
1/3
12.03.2020.
u 17:25

Tajnik brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara za komunikacije Fabio Wajngarten čeka drugi rezultat na koronavirus, nakon što se prvi pokazao pozitivnim, stoji u izvještaju brazilskih novina.

Dužnosnik brazilske vlade koji je u subotu prisustvovao službenom susretu na floridskom imanju američkog predsjednika Donalda Trumpa, nakon čega je objavio zajedničku fotografiju s njim, pozitivan je na koronavirus, objavile su u četvrtak novine Estado de S. Paulo.

Tajnik brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara za komunikacije Fabio Wajngarten čeka drugi rezultat na koronavirus, nakon što se prvi pokazao pozitivnim, stoji u izvještaju brazilskih novina.

VIDEO: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Ured brazilskog predsjednika kasnije je potvrdio napise tih novina. 

Brazilski ministar zdravlja Luiz Henrique Mandetta je uoči Wajngartenovog pozitivnog testa rekao da će Bolsonaro biti stavljen pod nadzor ako se pokaže da mu je tajnik zaražen. 

Wajngarten na fotografiji objavljenoj na njegovom Instagram profilu stoji pored Trumpa sa šiltericom "Make Brazil great again". Uz Trumpa se nalazi i njegov potpredsjednik Mike Pence. 

Trump je u četvrtak rekao da nije zabrinut zbog susreta. "Recimo to ovako: nisam zabrinut", rekao je novinarima nakon susreta s irskim premijerom Leom Varadkarom u Bijeloj kući.

Dodao je da je čuo o zaraženosti Bolsonarovog pomoćnika no da "nisu činili ništa neuobičajeno". 

Otkrio je i kako se Varadkar nije htio rukovati s njim, kazavši kako je to "veoma čudan osjećaj".

Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar ehlbert13
ehlbert13
19:00 12.03.2020.

Da čujem sada teoretičare zavjere kako je sve kreirala CIA!!? Jedino je Miroslav "tamo u Moskvi" siguran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije