Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka da silve

Brazil je priznao Palestinu u granicama prije rata 1967. godine

Luiz Inacio Lula da Silva
AFP
06.12.2010.
u 10:43

Takav potez izazvao je ljutnju Izraela i SAD-a. Izrael strahuje da će i Peru priznati Palestinu

Brazil je priznao Palestinu u granicama prije rata 1967. godine, kada je Izrael osvojio Zapadnu obalu, istočni Jeruzalem i pojas Gaze, prenosi agencija Bloomberg.

Takav potez brazilskog predsjednika Luiza Inacioa Lule da Silve  na kraju njegova  mandata izazvao je ljutnju Izraela i SAD-a. Brazil je optužen da ruši mirovni proces, dok SAD ulažu velike napore da vrate dvije strane za pregovarački stol.

- Priznavanje palestinske države je kršenje privremenog sporazuma potpisanog izmđu Izraela i Palestinske uprave 1995. godine, u kome se kaže da će se status Zapadne obale i pojasu Gaze razmatrati i riješiti pregovorima - priopćilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova. 

Više od 100 zemalja, najviše iz Azije, Afrike i s Bliskog istoka, priznalo je palestinsku državu. Izrael strahuje da će se druge južnoameričke zemlje ugledati na Brazil te da će i Peru idućih dana priznati Palestinu.

Ključne riječi

Komentara 367

OB
-obrisani-
12:15 06.12.2010.

Za Dubrovnik se zna, zna se i za Vukovar. I ne pišem o tome.

FA
faxfax
12:58 06.12.2010.

Gdjo.Jagoda zasto nas brise ovaj na VL-u? Samo pisemo istinu osjecam se diskriminiranim...

OB
-obrisani-
16:01 06.12.2010.

u interesu je obje strane da se problem okonča jednom zauvijek svejedno tko dobije, obje će strane profitirati ljudima ovako prolaze životi u mržnji i stalnoj nesigurnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije