Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTRAKONZERVATIVNI SKUP

Brazil će biti domaćin međunarodnog skupa krajnje desnice

Jair Bolsonaro
Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS/PIXSELL
1/2
16.08.2019.
u 10:00

"Desnica se organizira na međunarodnoj razini", objavio je zastupnik na Twitteru najavivši prvi takav skup u Brazilu u okviru Konzervativne konferencije za političko djelovanje (CPAC) koja se svake godine održava u Sjedinjenim Državama

Brazil u listopadu organizira međunarodni skup ultrakonzervativnih pokreta, rekao je u četvrtak zastupnik Eduardo Bolsonaro, sin brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara i mogući novi veleposlanik u Sjedinjenim Državama.

"Desnica se organizira na međunarodnoj razini", objavio je zastupnik na Twitteru najavivši prvi takav skup u Brazilu u okviru Konzervativne konferencije za političko djelovanje (CPAC) koja se svake godine održava u Sjedinjenim Državama.

"Postavljamo temelje konzervativnog pokreta u Brazilu kako bismo proveli nužne reforme i spriječili još jednu Venezuelu u regiji", dodao je Eduardo Bolsonaro, koji je poput svog oca žestok protivnik "ljevičara".

CPAC se od 1974. svake godine održava u SAD-u i okuplja istaknute predstavnike krajnje desnice.

Brazilski skup će se održati u Sao Paulu 11. i 12. listopada. Eduardo Bolsonaro je rekao da će imena sudionika objaviti naknadno.

Tridesetpetogodišnji zastupnik je blizak američkom ultradesničaru Steveu Bannonu, nekadašnjem strategu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Bannon ga je prije nekoliko mjeseci izabrao za jednog od čelnika Pokreta koji treba okupiti populističku desnicu diljem svijeta.

Jair Bolsonaro treba uskoro imenovati sina Eduarda brazilskim veleposlanikom u SAD-u, što je podiglo buru zbog njegova neiskustva. Imenovanje još treba potvrditi Senat koji je veoma podijeljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije