Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zli komarci

Brazil: 220 tisuća vojnika u borbu protiv zika virusa

Larvae of Aedes aegypti mosquito is seen in a research area to help prevent the spread of Zika virus and other mosquito-borne diseases, at the entomology department of the Minister of Public Health, in Guatemala City, Guatemala January 28, 2016. REUTERS/J
Foto: Reuters
1/2
13.02.2016.
u 18:34

"Brazil je dobio bitku protiv virusa žute groznice, a pobijedit će i zika virus", kazala je brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Brazilske vlasti angažirale su čak 220 tisuća vojnika u borbi protiv komaraca koji prenose zika virus i zbog kojeg je upitno čak i održavanje Olimpijskih igara u kolovozu u Rio de Janeiru. 

Brazilska predsjednica Dilma Rousseff izjavila je kako "zika virus neće ugroziti Olimpijske igre jer će Brazil do kolovoza ostvariti značajne rezultate u borbi protiv komaraca". Ona je kazala da je potpisala ukaza kojem se angažira 220 tisuća vojnika u borbi protiv virusa, a oni će posjetiti tri milijuna domova, te dijeliti letke u kojima se objašnjava kako se najučinkovitije boriti protiv komaraca, prijenosnika virusa. 

"Brazil je dobio bitku protiv virusa žute groznice, a pobijedit će i zika virus", kazala je Rousseff. 

Zasad ne postoji lijek niti cjepivo protiv virusa čiji se simptomi pojavljuju 12 dana nakon uboda komarca.  Virus zika pojavio se 1947. godine u šumama Ugande, dosad je najrasprostranjeniji bio na području Azije i Afrike, ali se do prošle godine nije smatralo da može izazvati ozbiljnije posljedice. Međutim, ove godine se proširio na područje cijele Amerike osim Kanade i Čilea, a znanstvenici vjeruju da je mutirao.

>> Zika virus širi paniku i među hrvatskim sportašima: 'Zdravlje nam je na prvom mjestu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije